Cum facem cel mai bun design pentru tricouri?

 

Cum-facem-cel-mai-bun-design-pentru-tricouri

In ultima vreme am vazut ca se poarta tricouri cu mesaj si tricouri imprimate cu mai multe imagini cat mai interesante care sa transmita cat mai multe lucruri. Noi va recomandam ca atunci cand va faceti propriile designuri de tricou, indiferent ca este vorba despre mesaje sau despre imagini care au mesaje de transmis sa tineti cont de unele chestiuni elementare.

Nu trebuie sa fiti profesionisti in acest domeniu pentru a putea face un desgind dragut ci doar sa ascultati cateva sfaturi.

Dupa ce ati ales toate culorile pe care vreti sa le folositi sau pe care ati dori sa incercati sa le utilizati adaugati-le in paleta “swatches” si salvati-le. Creati un dosar separat pentru aceasta schema de culori si etichetati fiecare culoare intr-un mod care va convine.

Utilizati aceste presetari ca un ghid pentru modul in care veti picta fiecare zona a designului vostru si nu va indepartati de planul initial. Acesta este un proces similar cu cel in care ne alegem culorile pentru casa si cand selectam o paleta mai vasta de culori pentru a ne decide la doua maxim trei dintre ele.

Alegeti culorile Pantone

Una dintre cele mai mari greseli este folosirea necorespunzatoare a referintelor Pantone. Designerii de multe ori vor selecta culori PMS din aplicatiile grafice precum Adobe Photoshop sau Illustrator si se asteapta sa vada rezultatele asa cum apar pe ecran.

Acest lucru ii face pe cei mai multi sa renunte la  referintele Pantone din cauza diferentelor de calibrare a culorilor de la un monitor de computer la altul. Pentru a obtine o idee despre cat de corecte sunt culorile puteti incerca sa cereti setarile la un magazin de monitoare si ei va vor recomanda cum sa calibrati monitorul pentru ca ceea ce vedeti pe ecran sa fie si pe materialul textil.

Singurul mod in care imprimanta va poate garanta o potrivire a culorilor este daca va uitati la referinte identice. Acest lucru necesita ca si culorile din calculator cat si cele din program sa fie calibrate identic.

Puteti folosi si o biblioteca de culori care este in general vanduta cu o versiune a programului de editare si costa in jur de 150 USD pentru fiecare pereche de culori. Deci, daca nu aveti nevoie sa garantati o potrivire exacta a culorilor in mod regulat, acest lucru poate i investitie mica pentru un designer cu care lucreaza mult insa pentru un singur tricou u se merita.

Vestea buna este ca, in general, imprimanta voastra nu va cere culori PMS pentru imprimare si va alege cel mai apropiat cod Pantone disponibil pe baza a ceea ce vad pe ecran. Verificati totusi sistemele de imprimare pentru a avea monitoare corect calibrate. Nu uitati sa includeti referintele PMS in prezentarea scrisa a comenzii, in cazul in care lucrati la o comanda pentru cineva.

Desenati si proiectati in Adobe Illustrator cand este posibil.

Daca puteti controla modul in care sunt create elementele grafice, faceti intotdeauna acest lucru in format vectorial, creat cu Adobe Illustrator. Spre deosebire de formatele de imagine .JPG, .GIF si .BMP, graficele vectoriale nu sunt alcatuite dintr-o retea de pixeli.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply