Tot ce ar trebuie sa stii despre piscine: clasificare & functionare

Tot ce ar trebuie sa stii despre piscine: clasificare & functionare
Multe din piscinele de pe piata sunt piscine din beton. Inainte de a opta pentru o astfel de piscina pentru locuinta ta, te-ai intrebat, probabil, cum anume functioneaza piscinele, in general si daca exista o clasificare a piscinelor.
Pentru a te scuti de multe cautari pe google, iti redam pe scurt clasificarea si modul de functionare.

Clasificare & mod de functionare

Mai intai, trebuie sa stii ca, din punctul de vedere al destinatiei, se deosebesc 2 categorii de piscine: cele publice si cele private. La randul lor, cele private se impart astfel
•    instalatii cu skimmere
•    instalatii  cu canal perinotal

Cand vine vorba de instalarea unei piscine, trebuie neaparat sa tii cont de urmatoarele 3 aspecte:
1.    Piesele de trecere incorporate in bazinul piscinelor. Ele au rolul de a evacua si introduce apa in piscina.
2.    Instalatia de tratare a apei din piscine, de recirculare, de filtrare si de incalzire a apei din piscine.
3.    Conductele de legatura necesare. Pentru filtrarea apei din piscina, apa trebuie sa fie introdusa in piscina prin intermediul stuturilor de introducere. Ea trebuie evacuate din piscine atat prin sifonul de fund cat si prin skimmere.

Cum se monteaza skimmerele?

•    Skimmerele se monteaza in partea superioara a bazinului piscinei. Ele sunt responsabile de dictarea nivelului de apa din piscina. Acesta trebuie instalat in asa fel incat capacul sa se afle la nivelul solului. Daca dai la o parte capacul skimmerului,  vei vedea cosul de colectare al primelor reziduuri. Acest cos poate fi folosit si pentru dozarea substantelor cu un grad de dizolvare mai lent.

•    Sifonul de fund se instaleaza in pardoseala piscinei acolo unde piscina atinge adancimea maxima. Este indicat sa folosesti o conducta din PVC flexibil care trebuie lipita cu o zi inainte de turnarea betonului. Acest lucru mareste rezistenta piscinei.

•        •    Prizele de aspirator trebuie instalate la circa 15 cm de marginea piscinei . La randul lor, stuturile de introducere se instaleaza la 25 de cm fata de marginea piscinei. Pentru amplasarea ambelor se folosesc traversele de perete.    •

•    Proiectorul subacvatic trebuie amplasat intr-o zona a piscinei  care sa fie usor accesibila, pentru ca, in caz de defectiune sa se poata interveni usor.

Proiectorul subacvatic este format din 2 parti componente:
1.    Nisa de incastrare (trebuie montata impreuna cu protectia pentru cablu, inainte ca betonul sa fie turnat)
2.    Proiectorul propriu-zis
Dupa incheierea etapei finisajului se amplaseaza proiectorul in nisa. Acesta din urma este prevazut cu un cablu de 2.5m lungime, suficient  pentru a ajunge la doza de conexiuni.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply