Primavara, este un moment bun pentru a semana primele seminte in gradina. Nu exista o data precisa pentru ca vremea se schimba in fiecare an, dar pamantul trebuie uscat si temperaturile trebuie sa fie blande. Sugestie: buruienile incep sa creasca, mugurii arbustilor incep sa infloreasca si apar primele frunze. (more…)
Posts Tagged ‘agricultura’
Ce este agricultura ecologica?


In Romania, foarte multe familii din mediul rural, au agricultura ca sursa de venit. Acesti oameni se ocupa de cultivarea legumelor, a leguminoaselor, a cerealelor si chiar a fructelor, pe care mai apoi le comercializeaza in diferite piete, sau incheie contracte cu diferite supermarketuri mari si lanturi de magazine alimentare pentru a-si vinde produsele.
Cei care se gandesc la agricultura ca la o activitate foarte grea, trebuie sa stie ca acele vremuri au trecut demult. Munca fizica in domeniul agriculturii a fost inlocuita cu munca mecanizata. Pentru agricultori este simplu acum sa isi pregateasca terenurile, sa le are folosind un motocultor ales de la Rabota.ro. (more…)
Afacerile cu afine de cultura aduc din ce in ce mai multi bani


Cultura cu afine reprezinta una din cele mai bune investitii in agricultura. Desi se spune ca acest sector este foarte prost dezvoltat, o plantatie cu afine de cultura le poate aduce investitorilor un profit mare.
Pentru o afacere profitabila cu afine, o suprafata mica este suficienta pentru un randament bun, dar cererea pe piata este destul de mare.
E drept ca in agricultura exista intodeauna riscuri, insa spre deosebire de alte culturi, afinele sunt printre plantele cel mai putin expuse pericolelor si sunt extrem de rezistente. Specialistii spun ca pot fi productive pana la aproape 50 de ani daca sunt ingrijite corespunzator. In plus, acestea nu necesita foarte multa atentie si efort depus pentru a le ingriji. (more…)
Oare vom avea vreodata agricultura performanta


In timp ce agricultura din tarile civilizate este supertehnologizata , la noi inca se lucreaza pamantul cu plugul manual tras de cal sau bou. In majoritatea tarilor Uniunii Europene , locuitorii zonelor rurale sunt posesori de motocultoare performante sau de tractoare cu pilot automat si aer conditionat , pentru propietarii de suprafete mari de teren.
In judetul meu sunt vandute motocultoare si tractorase second-hand aduse din strainatate la niste preturi exorbitante si cu o garantie de numai sase luni. Toate sunt modele uzate moral , vechi de cel putin zece ani iar firmele care le vind le-au luat la pret de fier vechi de acolo , vanzandu-le cu un adaos comercial de minimsuta la suta.
In toata “jungla” comerciantilor de utilaje agricole noi sau second-hand , avem norocul sa mai gasim si cativa comercianti corecti (cum sunt cei de pe ( http://motocultoare-motosape.blogspot.com ) , care au motocultoare noi , ieftine si cu termen de garantie de ordinul anilor. (more…)