Zilele call-urilor normale de tip phone-to-phone, sunt numarate. In ziua de astazi, toata lumea isi doreste videochat.
Daca ai un smartphone, probabil ca este mai mult decat capabil pentru efectuarea de video-chat, majoritatea smartphone-urilor avand camere speciale pentru acest lucru. Esti interesat de angajari studio Angels of love? Intra pe site-ul nostru, Angelsoflove.ro!
Camerele frontale de pe smartphone-uri, se ocupa in general cu gestionarea video-chat-ului. Acestea pot avea marimi ale senzorului si rezolutii diferite, in functie de model si pret. Indiferent ce sistem de operare foloseste smartphone-ul tau, are cu siguranta si o aplicatie inclusa, pentru video-chat sau ceea ce numim soft pentru videochat.
Dar ce-ar fi daca ti-ai dori sa initiezi un call cu cineva de pe o alta platforma, un prieten care foloseste un sistem de operare complet diferit? Sau ce-ar fi daca ai avea nevoie sa organizezi o sesiune de videochat cu mai multi participanti?
Din ce stim pana acum, Facetime functioneaza numai pe iOS, iar Google Hangouts suporta maxim 10 participanti la videochat, in acelasi timp. Daca pentru tine nu este de ajuns acest lucru, nu te ingrijora, exista aplicatii pentru video chat 3rd party, care iti pot indeplini toate dorintele in acest sens.
Aceste aplicatii cross-platform (ce functioneaza pe mai multe platforme) iti aduc o extra-functionalitate in efectuarea video-chat-ului, asa cum ar fi videochat-ul de grup, video messaging-ul, free texting-ul si voice call-uri foarte ieftine.
ooVoo pentru iOS si Android.
Daca Facebook reprezinta principala voastra metoda de comunicare, puteti incerca cu siguranta ooVoo. Acest program, este de fapt o aplicatie free pentru iOS si Android, avand si un client de desktop pentru Pc-uri si Mac-uri si o buna integrare in aplicatia Facebook.
ooVoo iti permite de asemenea sa initiezi chat de grup cu pana la 11 prieteni in acelasi timp (12 cu tine), cu 2 persoane mai mult decat te lasa sa o faci Google Hangouts (10 cu tine) si are per total un social network mai robust. Aplicatia ooVoo este simpla si usor de folosit, atat pe iOS dar si pe Android.
Cand o descarci prima data, vei fi indrumat spre crearea unui cont de login (account login) cu ajutorul Facebook. In partea de sus a ecranului, exista 3 butoane pentru 3 liste diferite de contact: contactele aplicatiei ooVoo, contactele de pe Facebook si o lista “all contacts”, ce include toate contactele din adress book. In partea de jos, exista 5 butoane de navigare: Contact, Phone, History, IM si Settings.
In ceea ce priveste dispunerea pe ecran, vei fi capabil sa vizualizei 4 persoane in acelasi timp (in modul multi friend chatting), deci ecranul nu va fi unul aglomerat. Pe de alta parte, aplicatia permite si voice calling, dar si instant messaging.
Voice calling-ul intre 2 contacte ooVoo este free si nelimitat, dar daca vrei sa initiezi un call catre un numar normal (de telefon fix sau mobil), va trebui sa platesti o anumita suma, in credite ooVoo. Creditele functioneaza pentru call-urile in tari multiple, iar ratele pornesc de la 1.8 centi pe minut, pentru callurile catre US.