Posts Tagged ‘hard-disk’

Cum sa reformatezi un hard disk ?

Cum sa reformatezi un hard disk ?De-a lungul timpului, hard disk-urile de calculator, inclusiv cele de pe laptop-uri, incep sa se umple cu exces de date care nu sunt utilizate, in mod regulat, de catre sistemul de operare.

Pe masura ce datele de exces se acumuleaza, sisteme de operare cum ar fi Windows XP, Windows Vista, Windows 7 sau Windows 8 dureaza mai mult si mai mult pentru a raspunde la comenzi de intrare. In plus, instalarea si dezinstalarea de programe creeaza mici erori, in registrul sistemului de operare, care pot determina, de asemenea, incetinirea computerului.

In cele din urma, tot adaugandu si eliminand date din sistem, hard disk-ul devine din ce in ce mai fragmentat si, din nou, provoaca incetinirea computerului. Unul dintre cele mai rapide si mai simple moduri de a face un laptop sau computer desktop sa ruleze ca nou, este sa ii reformatati unitatea hard disk si sa reinstalati sistemul de operare, la un service laptop profesionist. (more…)

Ce contine un program antivirus?

Ce contine un program antivirus?Programul anti-virus contine mai multe programe care in computerul tau vor ajuta la identificarea si tinerea la distanta a virusilor. Programul anti-virus cel mai des va folosi cateva tehnici diferite pentru a se asigura ca virusii stau departe de computerul tau.

Programul va incepe sa scaneze toate folderele pe care le ai salvate pentru a cauta virusii cunoscuti, care se potrivesc definitiilor unui dictionar facut doar pentru a detecta virusii. Sa ai un program anti-virus va proteja computerul tau de orice virus pe care o persoana necunoscuta ti l-ar putea infiltra.

Programul va identifica comportamentul suspicios din partea oricarui program al computerului, ce ar putea da semne de infectie. Aceasta analiza ar putea include stocarile de date, monitorizarea soft-ului si alte metode cu care ai putea sau nu sa fi familiar. Aproximativ toate programele anti-virus comerciale folosesc urmatoarea metoda de abordare, pun accent pe abordarea dictionarului de virusi. (more…)