Posts Tagged ‘motocultoare’

Cum pot cumpara o samanta certificata?

Cum pot cumpara o samanta certificata?Si in aceasta primavara, ca in fiecare an, agricultorii incep muncile agricole. Unii s-au modernizat si si-au cumparat tot felul de motocultoare, motosape sau alte tipuri de utilaje care fac din agricultura mai mult o placere decat o necesitate. Altii, continua sa munceasca din greu, depunand mult efort, nedorind sa investeasca in utilaje atat de utile.

Daca esti de parere ca a venit momentul sa te mai modernizezi si tu, iti poti dota gospodatia cu motocultoare. De ce motocultoare? Pentru ca au o multime de accesorii cu care poti prasi, sapa sau cara diverse recolte. Intra chiar acum pe http://proagricol.ro/motocultoare/ si comanda cel mai folositor utilaj agricol pentru micii fermieri.

Trebuie sa stii insa ca utilajele nu sunt totul. Chiar daca ai cel mai bun motocultor, daca nu semeni cea mai buna samanta, munca ta e in zadar. Este extrem de importanta alegerea semintelor de calitate. Specialistii au scos la iveala faptul ca sunt mari diferente intre samanta certificata si cea cultivata in hambar, fapt pentru care o recomanda pe cea care este certificata. Samanta este asa cum spuneam foarte importanta. Trebuie insa sa avem grija cand o cumparam si sa alegem o samanta testata in Romania. (more…)

Oare vom avea vreodata agricultura performanta

Oare vom avea vreodata agricultura performantaIn timp ce agricultura din tarile civilizate este supertehnologizata , la noi inca se lucreaza pamantul cu plugul manual tras de cal sau bou. In majoritatea tarilor Uniunii Europene  , locuitorii zonelor rurale sunt posesori de motocultoare performante sau de tractoare cu pilot automat si aer conditionat , pentru propietarii de suprafete mari de teren.

In judetul meu sunt vandute motocultoare si tractorase second-hand aduse din strainatate la niste preturi exorbitante si cu o garantie de numai sase luni. Toate sunt modele uzate moral , vechi de cel putin zece ani iar firmele care le vind le-au luat la pret de fier vechi de acolo , vanzandu-le cu un adaos comercial de minimsuta la suta.

In toata “jungla” comerciantilor de utilaje agricole noi sau second-hand , avem norocul sa mai gasim si cativa comercianti corecti (cum sunt cei de pe¬† ( http://motocultoare-motosape.blogspot.com ) , care au motocultoare noi , ieftine si cu termen de garantie de ordinul anilor. (more…)