Posts Tagged ‘mulgatoare’

Secretele unei productii ridicate de lapte in fermele de vaci

Secretele unei productii ridicate de lapte in fermele de vaciMulti fermieri stiu ca in zilele noastre o productie ridicata de lapte reprezinta un rezultat al muncii sustinute dar si al tehnologiei unor mulgatoare moderne,al nutreturilor folosite si al conditiilor din ferma de vaci.

Daca in trecut, in fermele romanesti  o vaca oferea intre 8-10 litri de lapte pe zi,in zilele noastre datorita raselor atent selectionate, s-a ajuns la o productie de 35 de litri pe zi.Binenteles ca pentru a creste productia laptelui trebuie respectate o serie de reguli ce vor spori productivitatea.

Unul dintre factorii importanti care contribuie la sporirea cantitatii de lapte este alimentatia vacilor.

Crescatorul trebuie sa evite subalimentarea animalelor¬† sau dimpotriva alimentarea excesiva ,ambele situatii avand impact asupra sanatatii animalelor dar si asupra productiei de lapte. (more…)

Ce trebuie sa stii despre modernizarea mulsului?

Ce trebuie sa stii despre modernizarea mulsului?Facand o analiza succinta a tarii in care traim, putem constata cu toti care sunt carentele noastre ca si stat si ce anume am putea incadra in categoria puncte forte. Foarte multe persoane au senzatia ca domeniile care ne-au ridicat tara in anii nostri de glorie, in speta agricutura si cresterea animalelor, pot fi realizate cu foarte mare usurinta.

Majoritatea asa numitilor mici fermieri incearca din rasputeri sa mentina la cote cat mai ridicate domeniul cresterii animalelor. Insa cu parere de rau, a avea intr-o curte doua-trei vacute nu se poate numi nici ferma si cu atat mai mult nici afacere.

Din pacate usurinta se vede poate doar pe hartie, iar exaltarile de genul “sa ne facem o ferma!” ar trebui sa aiba la baza mai multi factori realisti, precum achizitia echipamentelor necesare, nu doar pentru a putea supravietui pe piata, ci pentru a deveni cei mai buni. Ce inseamna echipamente necesare? Ei bine, in cazul fermelor de animale vorbim depre mulgatoare, despre instalatii de spalare, sau despre instalatii speciale ce tin de colectare, racire a laptelui sau de transmiterea bazei furajere catre animale. (more…)