Principiul actiunii si reactiunii la masini de spalat

0 Shares
0
0
0

Principiul actiunii si reactiunii la masini de spalatMasinile de spalat rufe sunt obiectele electrocasnice cele mai predispuse deteriorarii, mai ales din cauza riscurilor suportate prin uzura normala. Desi sunt obiecte de mari dimensiuni, care in mod normal nu ar trebui sa prezinte nicio problema, ei bine utilizand in mod curent anumite resurse, ele se pot defecta sau chiar isi pot da “obstescul sfarsit” mai repede decat am crede.

Daca analizam pe rand fiecare dintre resursele folosite, vom avea in acest fel si o serie de probleme ce pot aparea, pentru care este necesar sa recurgem la anumite reparatii. Desi unele masini de spalat sunt eficiente din anumite puncte de vedere, exact aceleasi calitati sunt punctele sensibile ale unei masini de spalat ca ansamblu.

Luand spre exemplu energia electrica utilizata pentru functionare, ei bine aici sunt o serie de probleme la care trebuie sa fim foarte atenti. Alimentarea cu energie electrica trebuie sa fie facuta in anumiti parametri, in functie de specificatiile tehnice ale producatorului. Ne va fi necesara o priza ceramica, pentru a asigura necesitatea alimentarii corecte, fara a intampina probleme. Am fost intrebati care este motivul pentru care o priza normala, o tripla sau un prelungitor obisnuit nu poate fi folosit. Raspunsul este destul de simplu si nici macar nu necesita studii specializate. Este logic.

Puterea consumatorului este foarte mare, drept pentru care este necesara o priza foarte rezistenta, care sa nu se incinga in momentul utilizarii. Un caz deosebit pe care l-am intalnit a fost cel in urma caruia o casa intreaga a ramas fara energie electrica, pentru simplul fapt ca prelungitorul folosit (fara protectie ceramica) s-a topit efectiv si a luat foc, cauzand defectiuni atat la reteaua de alimentare, cat si masinii de spalat, care se afla in plin proces de centrifugare.

Alimentarea cu apa este si acesta un factor foarte important. Defectiuni din cauza solventului natural sunt nenumarate si uneori de-a dreptul neasteptate. Problemele pot aparea inca de la alimentarea efectiva cu apa, atunci cand o presiune prea mica a acesteia poate conduce catre o functionare defectuoasa la nivel de curatare a hainelor. Cantitatea de detergent aferenta spalarii nu va mai fi preluata in totalitate, astfel incat spalarea se va efectua in parametri mult mai redusi.

Mai apoi, daca apa are un continut mare de calcar, acesta se poate depune pe rezistentele masinii si pe alte parti componente ale acesteia. Tot apa este si cea care poate provoca defectiuni din punct de vedere al aparitiei ruginii in masina de spalat. Acest lucru este foarte important deoarece rugina, mai ales depusa pe componente mai putin vizibile ale masinii, poate fi identificata numai in cazul unei revizii in ateliere de reparatii de masini de spalat, sau in cazul in care hainele prezinta semne ale aparitiei acesteia, in speta petele rosiatice specifice ruginii.

O alta problema ce apare destul de des este stabilitatea masinii de spalat. Aceasta trebuie asezata pe o suprafata plana si centrata astfel incat partea de sus a masinii sa fie paralela cu podeaua iar centrul sau de greutate sa fie perpendicular pe aceasta. Astfel se preintampina cat mai mult vibratiile excesive, vibratii ce pot fi daunatoare motorului sau altor componente active ale masinii de spalat.

In mod clar problemele pot aparea sub diverse forme si este foarte important ca acestea sa fie tinute sub control. Verificarile permente, curatarea sistematica a masinii de spalat, precum si apelarea la sfaturile competente ale unor specialisti pot ameliora sau preintampina problemele despre care am discutat anterior.

0 Shares
You May Also Like