Ce este retentia de apa si cum scapam de aceasta problema?

0 Shares
0
0
0

Ce este retentia de apa si cum scapam de aceasta problema?
In primul rand va recomandam sa folositi suplimentar pe langa o dieta echilibrata si sanatoasa si Apuretin pentru a elimina excesul de apa din organism. Retentia de apa apare atunci cand excesul de lichide se acumuleaza in interiorul corpului. Este, de asemenea, cunoscut ca retentia de lichide poate produce si edeme.

Retentia de apa are loc in sistemul circulator sau in tesuturi si cavitati. Poate provoca umflarea mainilor, a picioarelor, a gleznelor si a gambelor.

Exista mai multe motive pentru care are loc retentia de apa, dintre care multe nu sunt grave. Unele femei au retentie de apa in timpul sarcinii sau inainte de perioada menstruala. Persoanele care sunt inactive din punct de vedere fizic, cum ar fi cele imobilizate la pat sau in timpul zborurilor lungi, pot fi, de asemenea, afectate.

Cu toate acestea, retentia apei poate fi, de asemenea, un simptom al unei afectiuni severe, cum ar fi boala renala sau insuficienta cardiaca. Daca aveti o retentie de apa brusca sau severa, solicitati imediat asistenta medicala. Dar in cazurile in care umflarea este usoara si nu exista o stare de sanatate deficitara, este posibil sa puteti reduce retentia de apa cu cateva trucuri simple.

1. Mananca mai putina sare

Sarea este facuta din sodiu si clorura. Sodiul se leaga de apa in organism si ajuta la mentinerea echilibrului fluide atat in interiorul cat si in exteriorul celulelor. Daca consumati adesea mancaruri bogate in sare, cum ar fi multe alimente procesate, corpul dvs. poate retine apa. Aceste alimente sunt de fapt cea mai mare sursa alimentara de sodiu. Cele mai frecvente sfaturi pentru reducerea retentiei de apa sunt scaderea aportului de sodiu.

Cu toate acestea, parerile aici sunt si pro si contra. Mai multe studii au constatat ca aportul crescut de sodiu duce la cresterea retentiei fluidului in interiorul corpului. Pe de alta parte, un studiu asupra barbatilor sanatosi a constatat ca aportul crescut de sodiu nu a determinat retentia de lichide in corp, deci aceasta poate depinde de individ.

2. Cresteti consumul de magneziu

Magneziul este un mineral foarte important. De fapt, este implicat in mai mult de 300 de reactii enzimatice care mentin functionarea organismului. Mai mult, cresterea consumului de magneziu poate ajuta la reducerea retentiei de apa. Un studiu a constatat ca 200 mg de magneziu pe zi a redus retentia de apa la femeile cu simptome premenstruale (PMS). Alte studii ale femeilor cu PMS au raportat rezultate similare. Sursele bune de magneziu includ nuci, cereale integrale, ciocolata neagra si legume cu frunze verzi. De asemenea, este disponibil ca supliment si poate fi gasit in farmacii.

3. Cresteti consumul de vitamina B6

Acestea sunt importante pentru formarea celulelor rosii din sange si servesc si altor functii in organism. Sa demonstrat ca vitamina B6 reduce gradul de retentie a apei la femeile cu sindrom premenstrual. Alimentele bogate in vitamina B6 includ banane, cartofi, nuci si carne.

4. Mancati mai multe alimente bogate in potasiu

Potasiul este un mineral care serveste mai multe functii importante. De exemplu, ajuta la trimiterea semnalelor electrice care mentin corpul in functiune. Poate aduce beneficii si in sanatatea inimii. Potasiul pare sa contribuie la reducerea retentiei de apa in doua moduri, prin scaderea nivelului de sodiu si prin cresterea productiei de urina. Bananele, avocado si rosiile sunt exemple de alimente bogate in potasiu.

 

0 Shares
You May Also Like