Ghidul tau pentru a alege cel mai bun psiholog

Ghidul tau pentru a alege cel mai bun psihologAnumite evenimentele iti pot provoca stres, anxietate sau disconfort care iti pot compromite seninatatea iar daca sunt subestimate, pot duce la consecinte mult mai problematice. Alegerea de a consulta un psiholog, in aceste cazuri, poate fi de mare ajutor si iti poate oferi sprijinul de care ai nevoie pentru a face fata dificultatilor de zi cu zi.

Te-ai gandit vreodata sa apelezi la ajutorul unui psiholog specializat pentru a te ajuta cu orice situatie pe care nu o mai poti controla? De asemenea te-ai intrebat cum sa alegi corect un psiholog care sa te sprijine in drumul tau catre bunastarea mentala?

Daca da, ai ajuns in locul potrivit. In acest articol o sa discutam despre cum sa alegi corect un specialist care sa te ajute.

Ce optiuni am in a alege corect un psiholog?

Poti incepe cautarea pe internet acordand o atentie sporita la fiecare detaliu. Citirea recenziilor ar putea fi o modalitate buna de a face o alegere, deoarece poti cunoaste opiniile pacientilor care au avut deja sedinte cu acel profesionist.

Foloseste resurse care iti permit sa afli instantaneu informatiile de care ai nevoie (numele profesionistului, informatii despre profesionist, abordarea folosita, articole scrise, marturii, onorariu…).

De asemenea poti sa apelezi si la persoane cunoscute pentru a cere o recomandare pentru un psiholog Cluj adulti. De adaugat ca atunci cand iti cauti un psiholog poti alege ca sedintele de terapie sa fie in biroul acestuia sau chiar din confortul casei tale.

Ce este psihologia online?

Psihologia online este o tehnica din ce in ce mai populara in zilele noastre, deoarece oamenii nu mai au timp sa se deplaseze ca inainte. Datorita faptului ca societatea in care traim ne face sa fim din ce in ce mai ocupati foarte multe persoane apeleaza la un psiholog online.

Cadrul terapeutic este in general mediul in care au loc sedintele cu psihologul, acesta poate sa fie biroul psihologului, un loc public dupa preferinta pacientului sau cum am discutat mai sus online.

Alegerea unui psiholog online poate sa fie o alegere inteligenta si probabil mult mai confortabile pentru a te deschide in fata lui.

Daca nu ai mai discutat niciodata cu un psiholog probabil in interiorul tau o sa simti o paleta larga de emotii inclusiv o anumita stanjenire. Cu toate astea trebuie sa stii ca psihologul nu este acolo sa te critice. Un Psiholog este o persoana specializata care de-a lungul carierei a intalnit foarte multe cazuri si este acolo sa discute cu tine informatii personale pentru a gasi cea mai bune solutie in a te ajuta. Este foarte important ca atunci cand te duci la o sedinta de psihologie sa te simti relaxata si sa nu ii ascunzi nimic psihologului pentru a te ajuta in cel mai bun mod posibil.

A gasi un psiholog bun inseamna in primul rand a intalni un profesionist care are abilitatile necesare pentru a practica aceasta profesie si care o face cu empatie si acceptare, valori care sunt foarte importante ca relatia cu pacientul sa fie fructuoasa, eficienta si sa previna ca psihoterapia sa nu functioneze.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply