Fatetele dentare: Pro si Contra

0 Shares
0
0
0

Fatetele dentare sunt secretul care face posibil zambetul perfect pentru multe persoane care isi doresc sa arate ca in reviste. Probabil ca ai vazut si tu persoane cu dinti perfecti si te-ai intrebat ce noroc au sa aiba asemenea dinti. Adevarul este ca majoritatea oamenilor nu au dintii perfecti, iar vedetele pe care le vezi la TV cu dintii albi si cu forma perfecta au acest zambet perfect gratie proteticii orale.

Trebuie sa remarcam insa ca fatetele dentare nu sunt cea mai buna solutie pentru toti cei care sunt nemultumiti de felul in care arata dintii lor. Unele probleme pot fi rezolvate cu alternative mai ieftine, precum bondingul dentar si albirea dintilor.
Cel mai bun mod de a afla daca cea mai buna solutie pentru tine sunt fatele dentare este sa iei in calcul atat avantajele cat si dezavantajele acestei solutii.

Cum functioneaza fatetele dentare?

Fatetele sunt lucrari protetice realizate sub forma unei foite subtiri, personalizate pentru dintii fiecarui pacient. Aceste proteze sunt atasate de partea din fata a dintelui, ascunzand orice defect al acestuia. Fatetele dentare pot fi realizate dintr-o gama variata de materiale, precum ceramica, portelan si rasina compozita.

Aceste dispozitive sunt folosite in mod frecvent pentru a rezolva probleme precum:

  •  Dinti decolorati
  •  Dinti sparti sau ciobiti
  •  Pauze intre dinti
  •  Dinti deformati
  •  Probleme cosmetice pe fata dintelui, care nu pot fi reparate prin alte tratamente cosmetice
    Cu o igiena orala buna, fatetele dentare pot dura pana la 15 ani.

Avantajele fatetelor dentare

  •  Fatetele refac aspectul zambetului, imbunatatindu-ti increderea in tine.
  •  Este practic imposibil ca cineva sa isi dea seama daca ai sau nu fatete.
  •  Fatetele nu necesita intretinere specializata; periajul si ata dentara sunt tot ce iti trebuie.
  •  Poti alege cat de albi sa fie dintii tai.
  •  Fatetele sunt facute adesea din portelan sau ceramica, iar aceste materiale sunt foarte rezistente la pete, ceea ce inseamna ca fatetele fac mai mult decat sa iti infrumuseteze zambetul; ele isi mentin si culoarea stralucitoare in timp.

Dezavantajele fatetelor dentare

  •  Fatetele isi mentin culoarea originala, insa dintii adevarati se vor pata in timp; ceea ce inseamna ca tratamentele de albire vor deveni si mai importante atunci cand porti fatete.
  •  Fatele dentare sunt predispuse la ciobiri, mai ales daca ai obiceiuri proaste precum scrasnitul din dinti sau muscarea lucrurilor tari.
  •  Fatetele nu acopera intregul dinte, astfel ca acesta va fi in continuare susceptibil la aparitia cariilor.
  •  La montarea fatetelor este eliminata o parte din smalt.

Tipuri de fatete dentare

Exista cateva variante de fatete dentare din care poti alege atunci cand iei in calcul aceasta optiune.

1. Fatetele din portelan

Fatetele din portelan sunt, in general, cele care seamana cel mai bine cu aspectul natural al dintilor. Ele sunt, de asemenea, si printre cele mai scumpe variante si sunt atasate de obicei cu ajutorul cimentului dentar.

2. Fatetele instant

Acestea sunt fatete gata facute, care nu necesita decat o singura vizita la medicul stomatolog, pentru montare. Fatetele instant sunt varianta cea mai ieftina de fatete, dar arata in general cel mai putin bine.

3. Fatetele din compozit

Fatetele din compozit sunt facute din aceeasi rasina utilizata pentru bondingul dentar. Ele nu sunt la fel de durabile ca fatetele din portelan, dar sunt mai ieftine decat acestea.

4. Fatetele detasabile

Acesta este cel mai nou tip de fatete dentare, fiind personalizat pentru fiecare pacient si putand fi scoase cu usurinta.

Te-ai gandit sa iti imbunatatesti aspectul zambetului cu ajutorul fatetelor dentare? Fa-ti o programare la medicul stomatolog si afla care este cea mai buna varianta pentru dintii tai!

Nu uitați să cereți medicului dentist recomandări, iar dacă aveţi nevoie de un dentist, solicitați o programare la cabinet stomatologic DentPlus, unde veţi beneficia de servicii de cea mai inalta calitate.

0 Shares
You May Also Like