Terapia Tecar – pentru cine este benefică?

0 Shares
0
0
0

Ce este terapia tecar și de ce reprezintă aceasta cea mai bună metodă de fizioterapie în tratamentul traumatismelor și inflamațiilor?

Fizioterapia a fost de mult timp deschisă terapiilor inovatoare, cu condiția ca acestea să fie dovedite științific și valide. Aceasta cu scopul de a îmbunătăți efectele tratamentelor, de a ameliora durerea şi simptomele și de a construi o mentalitate de prevenire.

Terapia TECAR este un tratament fizioterapeutic reabilitativ și antalgic (capabil să reducă durerea) care stimulează energia din interiorul țesuturilor biologice. Acest lucru activează repararea naturală și procesele antiinflamatorii. Această terapie garantează rezultate excelente pentru diferite tipuri de traume și dureri; din acest motiv, foarte mulți fizioterapeuţi aplică acest tip de tratament pacienţilor lor.

Vindecarea şi îngrijirea multor afecţiuni – pentru cine este benefică terapia Tecar?

Terapia Tecar oferă un răspuns imediat, eficient și de durată pentru diferite tipuri de probleme. Această metodă este potrivită și recomandată pentru recuperarea după boli inflamatorii osteoarticulare și musculare acute și cronice, după traumatisme de orice tip, precum și pentru ameliorarea stresului.

Cu noua sa abordare fizioterapeutică, terapia Tecar este un punct de referință în lumea sportului de performanţă de nivel înalt. În acelaşi timp însă, terapia Tecar poate ajuta pe oricine, la orice vârstă. Terapia Tecar are, de exemplu, efecte extraordinare în tratamentul precoce al tuturor problemelor osteoarticulare și musculare nechirurgicale, cum ar fi durerile de spate, durerile de gât, leziunile musculare și entorsele, precum și în reabilitarea post-chirurgicală.

Acționează pentru a trata inflamația profundă

Alina, manager al unei clinici de fizioterapie, explică de ce nu există tratamente care să aibă rezultate similare cu terapia Tecar:

“Tecar acționează acolo unde terapia manuală nu poate ajunge. Ea acționează cel mai bine asupra anumitor tipuri de traume, datorită acțiunii sale antiinflamatorii profunde în zone care altfel nu ar putea fi atinse cu niciun alt tip de tratament. Fizioterapeuții cu experienţă sunt capabili să identifice forme specifice de inflamație care nu ar putea fi circumscrise altor tratamente.

Cum funcţonează terapia Tecar?

Terapia Tecar folosește un dispozitiv bazat pe principiul fizic al condensatorului: acesta este capabil să genereze căldură în zona anatomică relevantă. În timpul tratamentului, terapeutul masează zona cu butoane fierbinți care acționează asupra inflamației profunde.

Terapia Tecar este o terapie bazată pe căldură (termoterapie), dar are o caracteristică specială care o face diferită de alte tratamente, cum ar fi terapia cu laser. Într-adevăr, spre deosebire de terapiile tradiționale care aplică energie din exteriorul corpului, Tecar activează sarcini electrice din întregul corp pentru a induce producerea de căldură din interiorul acestuia (căldură endogenă). Tocmai în acest fel pot fi stimulate straturile mai profunde, care nu pot fi accesate prin alte tipuri de tratament.

Concluzie

Stimularea tisulară realizată cu ajutorul terapiei Tecar reduce imediat durerea, stimulează circulația sângelui prin vasodilatație, reduce contracțiile și facilitează absorbția edemului. Cu rezultatele sale excelente garantate într-un timp foarte scurt, terapia Tecar poate fi aplicată alături de terapii manuale sau alte tipuri de terapii pentru ameliorarea completă a durerii și vindecarea profundă.

Tearpia Tecar se aplică în special în cazul traimatismelor precum entorse, fracturi sau rupturi musculare şi în cazul unor afecțiuni postraumatice aflate în faza acută.

0 Shares
You May Also Like