Un topograf nu e un om pe care sa-l vezi la tot pasul, ci el apare atunci cand trebuie, in locul in care trebuie.
Cei mai profesionisti topografi folosesc o aparatura performanta, cum ar fi scannere 3D laser si alte tipuri de aparate din acest domeniu. Daca esti si tu topograf, sau lucrezi intr-un domeniu in care ai nevoie de scannere 3D laser, le poti cumpara chiar acum si online de pe www.scaner-laser.ro. Intra si vezi informatiile care te intereseaza.
Conform definitiei data de Dictionarul Explicativ al Limbii Romane, topografia este o „ramură a geodeziei care se ocupă cu tehnica măsurătorilor și a calculelor pentru porțiuni restrânse din suprafața Pământului și cu tehnica reprezentării grafice sau numerice a acestora în plan orizontal, în scopul întocmirii de hărți și planuri.”
Cand vine voba de alegerea unui topograf, nu este indicat sa alegi primul topograf care iti iese in cale, ci poti incerca sa alegi in functie de anumite criterii.
Studiile topografului
Topografia nu este un domeniu in care poti lucra fara a avea cunostinte. Daca vrei ca un topograf sa fie cu adevarat profesionist, trebuie sa apelezi la unul care are studii in domeniu. Studiile intr-un domeniu ca topografia pot fi dobandite daca urmezi o facultate in domeniu, sau daca urmezi o serie de cursuri care te pot specializa in topografie.
Aparatura
Este foarte important ca fotograful pe care-l angajezi sa lucreze cu aparatura potrivita. Aparatura potrivita este absolut necesara in topografie pentru a da face masuratori cu cea mai mare precizie. Asadar, inainte de a opta pentru un anume topograf, asigura-te de faptul ca are in dotare aparatura potrivita.
Pretul
Multi opteaza pentru un topograf sau altul in functie de pret. Nu e cea mai buna idee. De ce? Pentru ca un pret mic poate insemna o calitate reprosabila. Daca un topograf practica preturi mici, in mod sigur nu are cea mai performanta aparatura, ci foloseste aparatura mai ieftina, ceea ce nu inseamna precizie prea mare.
Modul de lucru
Conteaza foarte mult modul de lucru a unui topograf. El trebuie sa fie o persoana atenta la detalii, calma, rabdatoare, care sa lucreze cu cea mai mare precizie. Precizia e un factor extrem de important pentru orice persoana care lucreaza in topografie. De asemenea, topograful, trebuie sa ofere clientilor sai respectul cuvenit.
Cunostinte
Chiar daca un topograf are studii in domeniu, asta nu inseamna ca are cunostinte extrem de bune. Uneori, chiar persoanele fara studii in domeniu te pot uimi cu niste cunostinte avansate. Eu personal cunosc un om care a invatat topografie fara a urma cursurile unei facultati, fara a face cursuri de calificare. Acum insa, cel mai probabil persoana care angajeaza un topograf doreste ca acesta sa aiba studii in domeniu.
Depinde mult de ceea ce-si doreste o persoana anume de la un topograf. Depinde de expectantele pe care le are fiecare persoana. Unii nici macar nu vor ca un topograf sa aiba studii, ci ii intereseaza ce stie acesta sa faca in practica.