Cum aleg un scaun ergonomic?

Cum aleg un scaun ergonomic?

Persoanele care lucreaza la birou si care petrec zi de zi de luni pana vineri cel putin 8 ore in fata calculatorului, cu siguranta au nevoie de un scaun de birou de cea mai buna calitate.

Statul pe un scaun de birou atat de mult timp adauga stres structurilor din coloana vertebrala. Prin urmare, pentru a evita dezvoltarea sau complicarea problemelor la spate, este important sa aveti un scaun de birou care sa fie ergonomic si care sa sprijine partea inferioara a spatelui si sa promoveze o postura buna.

Ce fel de scaun de birou ergonomic este cel mai bun?

Exista multe tipuri de scaune ergonomice disponibile pentru utilizare la birou. Niciun tip de scaun de birou nu este neaparat cel mai bun, dar exista unele lucruri foarte importante pe care trebuie sa le cautati intr-un scaun de birou ergonomic bun. Aceste lucruri vor permite utilizatorului individual sa faca scaunul sa functioneze bine pentru nevoile sale specifice.

Ce caracteristici ar trebui sa aiba un scaun de birou bun ergonomic?

In primul rand, luand in considerare stilul „conventional” al scaunului de birou, si tineti cont de fpatul ca exista o serie de lucruri pe care ar trebui sa le aiba un scaun ergonomic, inclusiv:

Inaltimea scaunului

Inaltimea scaunului de birou trebuie sa fie usor de reglat. O maneta de reglare pneumatica este cea mai simpla modalitate de a face acest lucru. O inaltime a scaunului care variaza intre 16 si 21 de centimetri de la podea ar trebui sa functioneze pentru majoritatea oamenilor.

Acest lucru permite utilizatorului sa aiba picioarele plate pe podea, cu coapsele orizontale si bratele chiar si cu inaltimea biroului.

Latimea si adancimea scaunului

Scaunul trebuie sa aiba o latime si o adancime suficienta pentru a sustine confortabil orice utilizator. De obicei 17-20 inci latime este standard.

Adancimea (din fata catre spate a scaunului) trebuie sa fie suficienta pentru ca utilizatorul sa poata sta cu spatele la spatarul scaunului de birou ergonomic, lasand aproximativ 2 – 4 centimetri intre spatele genunchilor si sezutul scaunului. Inclinarea inainte sau inapoi a scaunului trebuie sa fie reglabila.

Suport lombar

Este foarte important sprijinul inferior al spatelui pe un scaun ergonomic. Coloana vertebrala lombara are o curba launtrica, iar sederea indelungata fara sprijin pentru aceasta curba tinde sa conduca la netezire (care aplatizeaza curba naturala) si incordeaza structurile coloanei vertebrale inferioare.

Un scaun ergonomic ar trebui sa aiba o reglare lombara (atat in ​​inaltime cat si adancime), astfel incat fiecare utilizator sa poata obtine o potrivire corespunzatoare pentru a sustine curba interioara a spatelui inferior.

Spatar

Spatarul unui scaun de birou ergonomic trebuie sa aiba o latime de 12 pana la 19 centimetri. Daca spatarul este separat de scaun, acesta trebuie sa fie reglabil in inaltime si unghi. Ar trebui sa poata sustine curba naturala a coloanei vertebrale, cu o atentie speciala acordata sprijinului corespunzator al regiunii lombare.

Daca scaunul de birou are scaunul si spatarul impreuna ca o singura piesa, spatarul trebuie sa fie reglabil in unghiuri inainte si spate, cu un mecanism de blocare pentru a nu-i permite sa nu se intoarca prea mult inapoi odata ce utilizatorul a determinat unghiul adecvat.

Cotiere

Cotierele de birou trebuie sa fie reglabile. Acestea ar trebui sa permita bratelor utilizatorului sa se odihneasca confortabil si umerii sa fie relaxati. Coatele si bratele inferioare ar trebui sa se sprijine usor, iar antebratul nu trebuie sa fie pe cotiera in timp ce tastati.

Pivotant

Orice scaun conventional sau scaun ergonomic ar trebui sa se roteasca cu usurinta, astfel incat utilizatorul sa poata ajunge la diferite zone ale biroului sau fara a se incorda.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply