Ce trebuie sa contina o trusa de scule?

Ce trebuie sa contina o trusa de scule?
Fiecare barbat trebuie sa detina cateva scule si instrumente de mana, pe care le poate folosi in diferite situatii. Ai nevoie sa slefuiesti ceva? Cu siguranta un polizor unghiular (flex) te poate ajuta sa iti indeplinesti sarcinile.

Ai nevoie sa dai o gaura in perete, in lemn sau in alte materiale? O masina de gaurit este solutia potrivita. Ai nevoie sa masori o suprafata? Vei avea nevoie de o ruleta.

Trebuie sa strangi sau sa destrangi suruburi sau piulite? Atunci cu siguranta ai nevoie de cheia potrivita. Exista chei de diferite dimensiuni, pentru diferite dimensiuni de suruburi.

Atunci cand vrei sa iti alegi o cheie, cu siguranta ai mai multe variante la dispozitie. Poti opta pentru chei tubulare, chei fixe sau chei inelare. Daca iti doresti sa faci cea mai buna alegere, poti opta pentru o trusa scule Mannesmann M98430, 215 piese, care cuprinde chei tubulare de diferite dimensiuni pe care le poti folosi in diferite scopuri.

O trusa de scule insa, trebuie sa detina si alte instrumente in afara cheilor tubulare, iar in randurile care urmeaza vei descoperi cateva dintre acestea.

Ciocan

Ciocanul este acea unealta de care ai nevoie atunci cand trebuie sa bati cuie, si cand trebuie sa indrepti neregulile unei structuri. Exista mai multe tipuri de ciocane, asa ca de preferat ar fi sa ai din fiecare cate unul (ciocan de dulgher, ciocan de tamplarie, etc.).

Surubelnita

Surubelnita este de-asemenea o unealta de care poti avea nevoie in diferite treburi casnice, dat fiind faptul ca incepand de la obiectele de mobilier si pana la aparatura electronica si electrocasnica, se folosesc suruburi pentru asamblare.

Atunci cand trebuie sa iti completezi colectia de scule, asigura-te ca alegi atat o surubelnita cu capul drept, cat si o surubelnita care are capul cruce. Avand din fiecare tip de surubelnita cate un instrument, vei putea manipula toate tipurile de suruburi.

Cheie reglabila

Cheia reglabila mai este cunoscuta si sub denumirea de cheie franceza. O astfel de unealta se foloseste pentru a ajusta instalatiile sanitare.

Chei fixe

O cheie fixa este mai rezistenta in comparatie cu o cheie franceza (cheie reglabila), dar trebuie sa alegi cateva chei fixe, de diferite dimensiuni. Exista piulite de diferite dimensiuni, asa ca trebuie sa te asigur alegi cateva chei astfel incat sa poti sa strangi si sa destrangi piulitele atunci cand ai nevoie.

Clesti

Principala functie a clestilor este aceea de a smulge cuiele, insa acestea se pot folosi la fel de bine si pentru a taia sarma sau tabla, sau pentru a indoi sarma. Cand vei dori sa faci unele modificari la instalatia electrica a locuintei, vei avea nevoie de clesti pentru a dezizola firele.

Patent

Un patent poate fi utilizat in aceleasi sarcini precum un cleste, dar prinderea acestuia este de obicei mai puternica decat a clestilor. De aceea, de multe ori patentul este folosit si pentru a slabi suruburi care sunt foarte stranse, si care nu pot fi destranse cu ajutorul surubelnitei.

Cutter

Din trusa de scule pe care o detii, cu siguranta nu trebuie sa lipseasca un cutter, pe care il poti folosi pentru a taia diferite materiale. Poti sa folosesti cutterul chiar si cand iti izolezi locuinta, pentru taierea polistirenului. Chiar si placile de rigips pot fi taiate folosind acest instrument.

Ruleta si nivela

Un meserias, are nevoie de instrumente pe care sa le foloseasca la masurat, iar ruleta si nivela sunt doua dintre cele mai eficiente astfel de instrumente.

Acestea sunt in mare parte, cele mai importante instrumente pe care trebuie sa le detii, pentru ca mai devreme sau mai tarziu va fi necesar sa le folosesti.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply