Cum facem optimizare seo gratis?

Cum facem optimizare seo gratisChiar daca economic am trecut si inca trecem prin niste momente destul de grele putem sa ne consideram privilegiati. De ce zic acest lucru?

Pentru ca spre deosebire de generatiile trecute noi avem sansa datorita avansarii tehnologiei sa traim intr-o lume in care oportunitatile de afirmare sunt din ce in ce mai prezente, depinzand de noi in mare masura daca si cum le fructificam.

Avand in vedere situatia economica grea in care ne aflam probabil ca ceea ce zic vi se pare ciudat nu-i asa? Poate ca aveti dreptate, nu doresc sa va contrazic prin acest articol, ci doar sa va prezint punctul meu de vedere!

Internetul este din punctul meu de vedere una dintre oportunitatile de care ziceam. La inceputul anilor 90’ era folosit doar pentru a intra in contact cu lumea moderna, apoi am descoperit retelele de socializare, ajungand in momentul actual sa fie unul dintre cele mai bune instrumente de marketing.

Marea majoritatea a celor care lucreaza sau studiaza in domeniul marketing au realizat ca batalia pentru obtinerea profitului se poarta in domeniul online, avand castig de cauza cei care au abilitatea de a folosi cat mai bine acest instrument de marketing!

Unul din criteriile care fac diferenta atunci cand vine vorba de domeniul online este optimizarea seo. Optimizare seo este un concept care desi a patruns destul de tarziu in mediul online romanesc este din ce in ce mai utilizat, scriindu-se in acest sens foarte multe articole despre optimizare seo, articole care te initiaza in tainele optimizarii seo.

Nu doar articole sau scris despre acest concept, ci foarte multi sau specializat in acest domeniu si au ajuns sa isi ofere serviciile celor care au nevoie de optimizare seo. In acest sens vreau sa mentionez site-ul DanBradu.com, care dupa parerea mea este unul dintre cele mai bune site-uri care ofera servicii de optimizare seo si nu numai!

Daca esti detinatorul unui site din care nu doresti neaparat sa scoti un venit, insa doresti sa fii cat se poate de cunoscut fara a baga bani in campanii de optimizare seo atunci poti sa iti optimizezi gratuit site-ul! In acest sens exista cateva unelte gratuite de  optimizare seo , unelte care te vor ajuta sa urci in motoarele de cautare. Daca inca nu ai citit despre aceste unelte gratuite de optimizare seo in cele ce urmeaza o sa le descriu pe scurt:

1. Google webmaster tools, acest instrument permite vizualizarea evolutiei traficului, cuvintele cheie care au fost folosite de utilizatori pentru a accesa anumite pagini ale site-ului, precum si detectarea erorilor.

2. Google trends, acest instrument de lucru a fost introdus de catre Google inca din anul 2004 si permite compararea mai multor cuvinte cheie, afisand volumul de cautari pe care l-a inregistrat un anume cuvant pe Google. Aceasta cautare poate fi efectuata pe zone, tari, orase, luni, ani, etc.

3. Google insights for search este o unealta inrudita cu Google trens. Cu ajutorul acestui instrument de lucru vei putea compara volumul de cautare in functie de anumite caracteristici.

4. W3c validator este un instrument seo prin care se valideaza codurile html si css. Tot prin intermediul acestui program vei identifica erorile html,xhtml, etc.

5. Google keyword tool va ofera statistici privind traficul de cautare, sugerandu-va in acelasi timp si idei despre cuvinte cheie care au legatura cu continutul site-ului.

6. Google analytics este un instrument care analizeaza traficul site-ului, oferind rapoarte detaliate despre anumite criterii de cautare.

7. Link diagnosis, este un program care va permite sa urmariti backlink-urile unui site. Pentru a putea folosi acest instrument trebuie instalata o extensie Firefox.

8. Seoquake este o extensie Firefox care permite obtinerea anumitor informtii cum ar fi: rank, numarul paginilor indexate in Google, varsta domeniului, etc.

Acestea sunt doar cateva dintre uneltele seo care pot fi folosite gratuit. Daca iti doresti sa afli mai multe informatii despre optimizare seo acceseaza www.danbradu.com, unul din cele mai bune site-uri de profil de bransa!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply