Detalii pe scurt despre ceea ce inseamna SEO

SEO este o prescurtare si vine de la termenul din limba engleza Search Engine Optimization, care in limba romana se traduce optimizare pentru motoarele de cautare.

Una dintre cele mai des auzite intrebari ale celor care nu au cunostinte despre acest domeniu, cu siguranta face referire la ce inseamna de fapt seo.

Ei bine, seo este un proces care implica un set de actiuni efectuate de catre specialistii de la o companie de top de pe piata, cum ar fi DanBradu.com de exemplu, sau de la orice alta firma, pentru a ajuta un site sa obtina o cat mai buna clasare in motoarele de cautare.

O alta intrebare pe care si-o pun cei ce nu cunosc acest domeniu de activitate, face referire la scopul seo. Dupa cum am mai spus, scopul seo este acela de a ajuta un site sa ajunga sa fie foarte bine pozitionat in motoarele de cautare.

De ce? Pentru ca in acele momente, site-ul respectiv va avea un trafic foarte mare, iar un trafic foarte mare genereaza in primul rand bani pentru firma, iar in al doilea rand faima.

In cazul in care nu stiai, seo este un proces care se imparte in doua mari categorii, astfel ca exista optimizare seo on page, care cuprinde activitatile desfasurate de catre specialisti pe site, dar exista si optimizare seo off site, care cuprinde activitatile desfasurate de catre specialisti in afara site-ului, iar aici ne referim la obtinerea de link-uri spre site.

Optimizarea seo on page cuprinde o serie importanta de actiuni de optimizare a textului, iar astfel se va modifica textul de pe site conform anumitor reguli cunoscute de catre specialisti.

Tot acest tip de optimizere on site, mai cuprinde si actiuni prin care se optimizeaza meta tagurile, sau actiuni care au rolul de a optimiza url-urile (mai exact de rescriere a acestora).

Actiunile de optimizare a pozelor, dar si cele de optimizare a link-urilor sau al oricarui alt element HTML fac si ele parte din actiunile de optimizare seo on site.

Ei bine, a doua categorie de optimizare seo, este seo off site, si cuprinde dupa cum am mai spus toate acele actiuni executate de catre specialisti cu scopul de a obtine un numar cat mai mare de link-uri relevante spre site-ul tau.

Inscrierea in directoare web sau cumpararea articolelor cu link-uri catre tine sunt doar doua dintre actiunile seo off site, insa si scrierea unor articole de calitate care sa fie publicate pe blog, sau publicarea link-ului pe retelele de socializare sunt tot actiuni care fac parte din optimizarea seo off site.

Un alt amanunt interesant care trebuie amintit in acest articol, este acela ca nu trebuie sa fii programator ca sa poti sa faci optimizare seo. Foarte multa lume credea faptul ca doar programatorii pot face asa ceva.

Raspunsul este total gresit, pentru ca sunt chiar foarte multi programatori care habar nu au de fapt ce inseamna optimizarea seo.

Trebuie doar sa ai bunavointa, sa iti placa, si sa fii dispus sa inveti o lista importanta de actiuni pentru a putea face si tu seo.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply