Cum functioneaza SEO?

Cum functioneaza SEO?Cu siguranta ati auzit de nenumarate ori ca SEO este esential pentru orice site web care doreste sa reuseasca sa atraga trafic de calitate, dar de ce? In continuare, vom trece in revista care este importanta sa si care sunt factorii-cheie pentru functionarea sa.

Importanta pozitionarii SEO

Practic, SEO (Search Engine Optimization) se refera la optimizarea paginilor web, astfel incat acestea sa fie afisate in pozitiile de top ale motoarelor de cautare. Fara acest instrument, site-urile online ar avea dificultati in a fi gasite in motoarele de cautare, cum ar fi Google, cel mai utilizat din lume.

In acest sens, optimizarea SEO potrivita este cea care te face sa fii primul in lista Google atunci cand utilizatorii cauta ceva si pe care l-ar putea gasi pe site-ul tau. Deoarece exista multa concurenta in mediul digital, ideal este ca site-ul tau sa apara pe prima pagina de cautare pentru a atrage un numar mai mare de utilizatori. Iata cum te ajuta meta tag-urile.

Dar cum functioneaza SEO?

Google si alte motoare de cautare sunt ghidate de algoritmi pentru a defini care sunt cele mai relevante pagini pentru cautarea efectuata. Unele elemente revizuite pentru aceasta evaluare sunt:

  • Cuvinte cheie:Numite si cuvinte cheie, acestea sunt intrebari la care Google incearca sa raspunda cu cele mai relevante pagini.
  • Titluri: Titlul publicatiilor este unul dintre cele mai importante aspecte, deoarece prin acest Google identifica subiectul despre care se refera continutul.
  • Meta descriere:Acest lucru apare sub titlul din cautarea Google si este esential atunci cand vine vorba de a-i determina pe utilizatori sa faca clic pentru a intra in pagina.
  • Tag-uri antet: La nivel de suprafata determina dimensiunea anteturilor, dar in ceea ce priveste optimizarea SEO au stabilit ierarhii pentru luarea in considerare a motoarelor de cautare.
  • URL-uri prietenoase: URL-ul nu numai ca serveste pentru a intra pe site-ul, dar poate sugera, de asemenea, ceea ce pagina este de aproximativ.

Care este diferenta dintre SEO si AdWords?

Pe scurt, diferenta dintre SEO si AdWords se distinge prin faptul ca Google Ads este un instrument care va permite sa faceti publicitate si sa pozitionati pagina imediat in pozitiile de top printr-o plata, pe care va trebui sa o faceti de fiecare data cand un utilizator face clic pe anuntul dvs. Pe de alta parte, SEO iti pozitioneaza site-ul organic pe termen mediu sau lung, insa in viitor va genera trafic recurent si de durata.

Acum, daca esti in cautarea unui mod de imbunatatire a pozitionarii SEO, iata cateva sfaturi practice pe care le poti implementa in strategia ta de marketing.

  1. Creati continut relevant si original

Poate fi tentant sa scrii articole de umplutura care folosesc cuvinte cheie si titluri SEO pentru a atrage vizitatori pe site. Cu toate acestea, Google ia in considerare actualitatea continutului si interactiunea pe care utilizatorii o au cu pagina, de exemplu, daca parasesc pagina la cateva secunde dupa ce au intrat.

Daca nu stiti ce cuvinte cheie sa utilizati, Google ofera un planificator de cuvinte cheie prin intermediul platformei sale AdWords.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply