In ce scopuri se foloseste aloe vera?

In ce scopuri se foloseste aloe vera?

Aloe vera o planta deosebita, care a fost folosita drept remediu natural inca din antichitate, insa este o planta care a obtinut o faima mare de cativa ani. Multe produse medicale si cosmetice contin acum aloe vera. De exemplu, planta este folosita sub forma de gel sau suc, sau pot fi utilizate chiar si frunze aloe vera.

Atat pentru unul extern, cat si pentru uz intern, aloe vera este de asemenea o planta folosita pentru a suplimenta alimentele.

Se crede ca este o planta care are puteri reale de vindecare: se presupune ca este ideala pentru sistemul imunitar, si atenueaza durerea, este eficienta pentru tratarea arsurilor solare si nu numai, si se poate utiliza intr-un un balsam pentru piele si par.

Ingrediente active din aloe vera

Ingredientele active bine protejate ale plantei de aloe vera se regasesc in interiorul frunzei de aloe, si sunt inglobate intr-un gel care este alcatuit in mare parte din apa. Principalul ingredient activ este polizaharida acemannan. Este o forma de zahar cu lant lung, un carbohidrat vital de asemenea pentru oameni.

Acemannanul este produs numai pana la pubertate, iar mai apoi este necesar sa fie preluat drin alimente. Acemannanul este depozitat in membranele celulare si este deosebit de eficient pentru ca intareste intregul organism impotriva parazitilor, cum ar fi ciuperci, bacterii si virusi.

Se spune ca stimuleaza imunitatea, deoarece activeaza si stimuleaza celulele responsabile de aparare. Se spune ca aloe vera creste numarul de celule T-killer, monocite, limfocite si globule rosii si creste activitatea lor.

Pulpa unei frunze de aloe vera are in compozitie aproape 200 de ingrediente active, inclusiv:

 • Numeroase vitamine.
 • Enzime.
 • Minerale.
 • Aminoacizi.
 • Uleiuri esentiale.
 • Acid salicilic

Gama de ingrediente este larga, dar concentratiile respective sunt foarte mici. Majoritatea substantelor se gasesc si in legumele si fructele domestice.

Aloe Vera: uz extern

Gelul vascos si subtire din frunza proaspata de aloe vera este absorbit rapid de piele. Raceste arsurile solare si muscaturile de insecte si datorita efectului sau antibacterian vindeca ranile pe care oamenii vechi le cunosteau.

Se spune de asemenea ca gelul de aloe vera ajuta la deteriorarea radiatiilor cauzate de radioterapie in reinnoirea celulelor. Aloe vera este adesea folosita in produsele cosmetice de zi cu zi, precum creme de maini, creme pentru fata, lotiune corporala, spray sau sampon si serveste ca ingrijire hidratanta pentru piele sau par.

Aplicarea interna de aloe vera

Ca aliment, se spune ca aloe vera are o influenta pozitiva asupra multor boli ale civilizatiei. De exemplu, utilizarea interna a plantei ar trebui sa contribuie la urmatoarele reclamatii si boli:

 • Indigestie.
 • Alergii.
 • Astm.
 • Boli fungice.
 • Diabet.

In plus, aloe vera este o planta destul de des folosita si in tratamentul cancerului. De-asemenea planta se mai foloseste si pentru a trata SIDA ca supliment alimentar, deoarece se presupune ca mobilizeaza sistemul imunitar.

Se mai spune despre planta de aloe vera ca regenereaza flora intestinala, care este cel mai puternic organ de aparare uman. Aloe vera se consuma de exemplu, sub forma de suc, ceai sau gel de baut.

Nu exista dovezi stiintifice asupra efectelor asupra sanatatii

Aloe vera este considerata o arma miraculoasa impotriva bolilor, dar promisiunile trebuie indeplinite cu scepticism (in special in cazul bolilor grave).

Efectele curative ale aloei vera au fost demonstrate in experimentele pe animale, dar diverse aplicatii clinice la om au demonstrat pana acum doar un efect pozitiv probabil in bolile de piele. Acest lucru se aplica in special pentru arsuri solare si leziuni ale pielii.

Pana in prezent, nu exista dovezi stiintifice semnificative pentru utilizarea externa si interna a plantei medicinale, motiv pentru care efectele revendicate asupra sanatatii pot fi luate in considerare doar cu prudenta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply