Masini pentru debitare metal. Ce sunt şi la ce sunt folosite?

Masini pentru debitare metal. Ce sunt şi la ce sunt folosite?Un ferăstrău abraziv, cunoscut și sub numele de ferăstrău tăiat sau maşină pentru debitare a metalului, este un ferăstrău circular (un fel de instrument electric) care este de obicei folosit pentru tăierea materialelor dure, cum ar fi metalele, țiglele și betonul.

În acest articol voi vorbi despre utilizările acestor ferăstraie abrazive. De asemenea, mă voi referi la ele prin denumirea generică de masini pentru debitare metal, deşi ele NU sunt utilizate numai la tăierea metalului.

Acțiunea de tăiere este realizată de un disc abraziv, similar cu o roată subțire. Din punct de vedere tehnic, acest lucru nu este un ferăstrău, deoarece nu folosește margini (dinți) în formă regulată pentru tăiere.

Aceste ferăstraie sunt disponibile în mai multe configurații, inclusiv modele de masă, mâini libere și modele de mers pe jos. În modelele de masă, care sunt utilizate în mod obișnuit pentru tăierea țiglelor și a metalului, roata de tăiere și motorul sunt montate pe un braț pivotant atașat la o placă de bază fixă.

Ferăstrăul de masă este adesea alimentat electric și are, în general, o menghină încorporată sau un alt dispozitiv de prindere. Modelele de mână liberă sunt de obicei utilizate pentru tăierea betonului, asfaltului și țevii pe șantierele de construcții.

Acestea sunt proiectate cu mânerele și motorul în apropierea operatorului, cu lama la capătul îndepărtat al ferăstrăului.

Ferăstraie manuale nu au menghină, deoarece materialele tăiate sunt mai mari și mai grele. Modelele cu spate, uneori numite ferăstraie plate [1] sunt ferăstraie mai mari care folosesc un suport sau o căruță pentru tăierea podelelor din beton, precum și a materialelor de pavaj din asfalt și beton.

Ferăstraie abrazive folosesc de obicei lame de discuri de frecare compozite pentru a tăia abraziv oțelul. Discurile sunt articole consumabile pe măsură ce se poartă pe tot parcursul tăierii. Discurile abrazive pentru aceste ferăstraie au de obicei un diametru de 360 ​​mm (14 in) și o grosime de 2,8 mm (7⁄64 in).

Ferăstraie mai mari folosesc lame cu diametrul de 410 mm (16 in). Discurile sunt disponibile pentru oțel și oțel inoxidabil. Ferăstraie abrazive pot utiliza, de asemenea, lame superabrasive (de exemplu, diamant și nitrură de bor cubică sau CBN), care durează mai mult decât materialele abrazive convenționale și nu generează particule periculoase.

Materialele superabrazive sunt mai frecvent utilizate la tăierea betonului, a asfaltului și a țiglelor; cu toate acestea, sunt potrivite și pentru tăierea metalelor feroase.

De la introducerea lor, ferăstrăul tăiat portabil a ușurat multe lucrări pe șantier. Cu aceste ferăstraie, fabricarea ușoară a oțelului efectuată anterior în ateliere folosind ferăstraie cu bandă electrică staționară sau ferăstraie reci poate fi realizată la fața locului.

Ferăstraie abrazive au înlocuit torțele din acetilenă mai scumpe și periculoase în multe aplicații, cum ar fi tăierea armăturii. În plus, aceste ferăstraie permit muncitorilor din construcții să taie betonul, asfaltul și conductele de pe șantier într-un mod mai precis decât este posibil cu echipamentele grele.

 

În concluzie, atunci când vine vorba de o „treabă grea”, puteţi apela cu încredere la  astfel de masini pentru debitare metal.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply