Crearea unui gard viu vesnic verde

0 Shares
0
0
0

Crearea unui gard viu vesnic verdeAlegerea arbustilor vesnic verzi este adesea o solutie foarte buna pentru a se proteja de ochii curiosilor sau pur si simplu pentru a delimita gradina proprie de cea a unui vecin foarte apropiat. Acestea au avantajul de a-si pastra frunzele pe tot parcursul anului si de a oferi verdeata in timpul iernii.

Un laur vesnic verde Rotundifolia va avea avantajul de a fi verde tot timpul anului si nu-si va pierde frunzele, ceea ce va va scuti, de asemenea, de munca de colectare a acestora. Dar puteti, de asemenea, sa creati un gard viu deschis, adica alcatuit din arbusti vesnic verzi si de foioase, care va avea avantajul de a fi mai variat si de a oferi o gama mai larga de flori si frunze.

In cele din urma, ar trebui sa stiti ca un gard viu, fie ca este vorba de unul vesnic verde sau de foioase, protejeaza natura prin prevenirea multor boli si paraziti.

Cum se intretine un gard viu?

Gardurile vii sunt alese pentru rolul lor decorativ si de protectie. Aceasta pune in valoare o casa frumoasa, serveste ca un ecran de intimitate, delimiteaza proprietatea si protejeaza impotriva intruziunilor. Cu toate acestea, gardurile vii sunt alcatuite din plante care necesita ingrijire periodica. Iata un ghid de intretinere a gardului viu.

Intretinerea solului

De-a lungul anilor, frunzele gardurilor vii se ingalbenesc tot mai mult si isi pierd frumoasa lor culoare verde stralucitor, iar aparitia tulpinilor maronii se va accelera. Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca proprietarul sau gradinarul sau a uitat o operatiune de intretinere esentiala: sapatul. Saparea permite aerisirea solului, pentru a regenera microorganismele care descompun materia organica si o transforma in hrana pentru plante. Aceasta faciliteaza patrunderea apei la radacini. Aceasta operatiune ar trebui efectuata toamna, cel mult o data la doi ani sau atunci cand plantele au o evolutie slaba.

Udarea

In primele trei luni de la plantare, gardul viu are nevoie de udare frecventa. In aceasta perioada, baza trebuie sa fie umeda. Odata ce cresc, arbustii supravietuiesc, de obicei, ciclului anual de ploi. Este suficient sa udati plantele in perioadele foarte uscate.

Pentru a evita evaporarea rapida a apei, care determina incalzirea plantei si risipa de apa, asigurati-va ca udati planta inainte de rasaritul soarelui sau cand soarele dispare la orizont. Aceasta udare consta in curatarea si umezirea frunzelor, mai degraba decat in udarea radacinilor.

Taierea gardurilor vii

Tunderea este o parte foarte importanta a intretinerii gardului viu. Aceasta consta in taierea plantei pentru a o aerisi si a indeparta frunzele si tulpinile lacome care sunt prea vorace in nutrienti. Tunderea gardului viu consta in a da gardului viu o forma atractiva. Taierea gardului viu este usoara cu echipamentul potrivit. Taietorul de gard viu cu motor electric sau termic poate taia plantele foarte precis si mai uniform, chiar si pentru un incepator. Pentru copaci este necesara o masina de taiat crengi. Fiecare arbust trebuie taiat sub forma de con, adica ascutit in varf si voluminos la baza, pentru a permite intregii plante sa beneficieze de lumina si de lumina soarelui.

0 Shares
You May Also Like