Apple nu va face schimbari majore pentru urmatorul iPhone

Apple nu va face schimbari majore pentru urmatorul iPhone
Gigantul Apple planuieste sa nu mai faca un refresh complet al design-ului la fiecare 2 ani, marind aceasta perioda la 3 ani.

In aceasta perioada vor exista doar schimbari subtile la anumite modele ce se vor lansa intre timp, potrivit unor surse din companie. Daca esti interesat de inlocuire display iPhone 5s, intra pe ServiceGsm.ro.

Printre alte lucruri, aceleasi surse declara ca noile telefoane de la Apple vor mentine marimea de 4.7 inch (marimea comuna a display-urilor), dar si pe cea de 5.5 inch. Acestea sunt marimile principale ale ecranelor Apple.

Cea mai mare schimbare pe care Apple o planuieste totusi, este inlocuirea jack-ului de 3.5 mm pentru casti cu alt tip de conector, posibil Lightning Connector. Aceasta schimbare de design, va face ca device-urile Apple sa fie si mai subtiri decat sunt in momentul de fata, iar calitatea sunetului la casti, se va imbunatati si ea.

Conectorul Lightning va functiona pe dublu-post: de port pentru incarcarea telefonului si de port pentru conectarea castilor. Dupa parerea noastra, acesta este un lucru foarte bun.

Un lucru ingrijorator totusi, este faptul ca marii producatori de casti si cele mai bune modele de casti existente pe piata, nu au in momentul de fata si variante care sa se potriveasca acestui conector, iar asta este o problema.

Apple trebuie sa fie foarte atenta, atunci cand il va introduce si trebuie sa se asigure intai ca vor exista casti de calitate ce vor putea fi conectate la acest tip de conector proprietar. Ca urmare a acestei schimbari majore in design-ul smartphone-ului, acesta va deveni mai usor si mai subtire cu aproximativ 1 mm.

Schimbarile majore pe care cei de la Apple le vor introduce, vor veni in anul 2017, la cea de-a 10-a aniversare a iPhone-ului original.

Aceste schimbari vor include “edge-to-edge emitting diode” sau asa cum o cunoastem noi – tehnologia OLED (introdusa pe display-uri) si se va incerca eliminarea completa a butonului “home” prin introducerea senzorului de amprenta in display.

Momentan, oficialitatile din cadrul Apple nu vor sa comenteze pe marginea acestor subiecte si nici nu vor sa infirme sau sa confirme aceste zvonuri. In trecut, cei de la Apple au introdus noile iPhone-uri conform unui ciclu de tip “ticktock”.

Apple lanseaza upgrade-uri importante si schimbari de design majore in anii “tick”, urmati de anii “tock” in care ne sunt prezentate device-uri cu doar cateva mici modificari in design si in specificatiile generale.

Nu este clar inca de ce Apple a decis sa schimbe aceasta strategie, dar este posibil sa fie din cauza evolutiilor ce stagneaza din ce in ce mai mult in ceea ce priveste tehnologia smartphone-urilor si asta la nivel global si la toti producatorii. In momentul de fata, modele de smartphone recent lansate au in general specificatii foarte apropiate si se diferentiaza din ce in ce mai greu.

De aceea, este posibil ca cei de la Apple sa-si fi schimbat strategia de lansare si perioada de timp in care vin cu inovatii majore in propriile device-uri.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply