Pentru ce sunt utile piesele de telefon?

0 Shares
0
0
0

Pentru-ce-sunt-utile-piesele-de-telefonDe-a lungul timpului telefoanele s-au dezvoltat foarte mult. Acestea au inglobat toate aplicatiile pe care le faceau camerele video sau photo, radioul sau GPS-ul.

Momentan telefoanele nu sunt doar o serie de facilitati, dar contin si senzori care le duc la un alt nivel. Aceste piese telefon trebuie ingrijite si pastrate departe de socuri si conditii neprielnice functionarii.

De asemenea, anumiti senzori constituie baza de functionare a telefonului, astfel incat cumparatorul sa se bucure de o tehnologie inalta. Pentru ce sunt utile piesele de telefon? Acestea constituie baza functionarii smartphone-ului si reprezinta un lucru elementar. Daca acestea nu ar exista, telefonul “inteligent” ar fi fost precum cel clasic.

Dintre toate piesele care compun un telefon, cele mai importante sunt senzorii. Printre acesti senzori se numara si cel de proximitate care emite unde electromagnetice sau fasciculi de radiatii electromagnetice, cautand anumite schimbari care survin in mediul inconjurator.

Acesta actioneaza precum un radar si se activeaza in mod automat in timpul unui apel. Senzorul de proximitate poate depista un obiect la distanta medie de 50 mm. Acesti senzori au o durata de viata foarte lunga si sunt foarte fialibili datorita lipsei de mecanisme si de contacte fizice intre obiecte reale, simtite, si senzor.

La smartphone-uri, senzorul de proximitate dezactiveaza, de obicei, ecranul de tip tactil atunci cand dispozitivul este adus aproape de corpul uman in timpul unui apel.

Majoritatea telefoanelor cu ecran tactil dispun de un astfel de sistem, indiferent de firma producatoare de aparatura. Acest tip de senzor este foarte intalnit, si nu numai la telefoane, dar si la avioane si la senzorii de parcare sau drone.
Spre exemplu, in cazul avioanelor si al dronelor, senzorul de proximitate este utilizat pentru a detecta cat de aproape sunt acestea de pista de aterizare deoarece acest tip de senzor este un bun cititor de obiecte.

In vederea telefoanelor cu ecran tactil, acest tip de senzor este util pentru economisirea energiei dar si a bateriei pentru prevenirea apasarii in mod accidental cauzata de atingerea fetei sau a urechilor. Acest senzor a fost creat pentru a se evita tastarea accidentala in timpul apelului cu ajutorul partilor componente ale corpului uman. De asemenea, senzorul de proximitate ajuta proprietarul sa isi tina dispozitivul intr-o pozitie fireasca, cat mai naturala, fara a isi face griji ca poate tasta pe telefon fara sa doreasca.

Un alt senzor important este senzorul pentru lumina ambientala care se regaseste atat la majoritatea telefoanelor intelginte cat si la monitoare, laptop-uri si tablete. Acest tip de senzor poate sa modifice luminozitatea ecranului conform locului in care se afla proprietarul, dar si de intensitatea luminoasa exterioara.

Senzorul pentru lumina ambientala poate sa micsoreze sau sa mareasca in mod automat iluminarea de pe fundal a afisajului, astfel incat sa compenseze in medii lumina puternica cu cea slaba si invers. Astfel, acest tip de senzor poate oferi luminozitatea dorita, dar si potrivita indiferent de situatie.

Toti acesti senzori care compun telefonul sunt niste elemente de baza, fara de care telefonul nu ar putea functiona. Pe langa acesti senzori enuntati anterior exista multi altii.

0 Shares
You May Also Like