Avantajele tehnologiei second hand

Avantajele tehnologiei second handTehnologia este scumpa: cele mai noi laptopuri si cele mai bune, pot costa chiar si mii de dolarii, telefoanele mobile (smartphone-urile) pot ajunge usor sa coste 500-600 de dolari, iar o imprimanta buna, cateva sute de dolari.

Chiar si software-ul poate fi destul de scump. Cumpararea de componente sau de sisteme second hand este intotdeauna o optiune de luat in seama, dar este o idee buna? Daca vrei laptop second hand, le poti gasi pe cele mai bune pe DiablosComputer.ro!

Sa aruncam o privire la avantajele si dezavantajele achizitionarii de tehnica de calcul second hand.

Pro: Costurile.

Acesta este fara doar si poate cel mai mare avantaj al sistemelor deja folosite, in procesul decizional al achizitiei de componente si/sau sisteme de calcul.

Tehnologia second hand este semnificativ mai ieftina decat tehnologia noua – un Htc One M8 nou pe Amazon, va va costa aproximativ 400$, in timp ce unul deja folosit, poate fi cumparat si cu 250 de dolari. Suna interesant, nu?

Aceasta reprezinta de fapt, o scadere cu peste 25% a costului celui nou. Unele laptop-uri de asemenea, se pot vinde cu mai putin de jumatate din pretul lor original (desi produsele Apple pot avea valori foarte mari de resale).

Nu este greu sa va imaginati ca puteti face economii de cateva sute sau chiar mii de dolari, pe o perioada de cativa ani, in functie de cate produse de acest gen veti cumpara in aceasta perioada.

Dezavantaj: Lipsa garantiei.

Majoritatea producatorilor cer dovada actului original de achizitie al componentei sau sistemului, pentru a putea acoperi garantia, adica pentru a va schimba produsul in cazul in care este defect sau pentru a-l repara, in mod gratuit.

In cazul in care nu dispuneti de aceste acte, totul se va face contra cost si de multe ori veti constata ca acest cost nu este unul mic. Unele companii de asemenea, permit transferul garantiei de la o persoana la alta, dar nu toate.

Atunci cand cumperi un produs second hand, fie doar o componenta de calculator fie un calculator intreg, incearca sa-l iei inca in garantie iar daca nu este posibil, macar asigura-te ca este intr-o stare excelenta de functionare atunci cand il cumperi si ca nu pare a-si da “obstescul sfarsit” intr-un timp foarte scurt.

De asemenea, cumparand un produs second hand de la un retailer important, vei beneficia si de o garantie a acestuia dar limitata, de cateva luni cel mult.

Pro: Probabil chiar nu ai nevoie de un sistem complet nou.

Pentru majoritatea persoanelor, achizitionarea celor mai bune componente posibile, nu este neaparat o necesitate. Daca iti folosesti computerul doar pentru a trimite e-mail-uri, pentru a citi bloguri si pentru a intra pe Facebook sau alte retele de socializare, nu vei avea nevoie de un computer foarte puternic. Un computer cu procesor dual-core de exemplu si cu un minimum de 2Gb de ram (desi recomandam mai mult daca folositi versiuni mai noi de Windows), poate rula fara probleme aceste aplicatii mentionate mai sus si chiar jocuri ceva mai vechi sau nepretentioase din punct de vedere hardware.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply