Impodobirea bradului pentru Craciun este una din cele mai iubite traditii din lume. Daca va intrebati unde isi are originile acest obicei, se pare ca acesta ar fi fost preluat de la triburile germanice, dar in vremurile respective se foloseau decoratiuni mai simple decat in prezent.
Intre timp obiectele decorative au evoluat in functie de preferinte si tendinte. Ar trebui sa mai vorbim de momentul potrivit in care se impodobeste bradul si despre cum se realizeaza un brad impodobit in asa fel incat sa arate ca in filme sau ca in reviste. Veti descoperi toate aceste informatii in acest articol.
Decorarea pomului de Craciun este una din cele mai frumoase traditii din timpul iernii, dar putine persoane sunt cele care respecta data la care trebuie impodobit bradul. Oamenii aleg momentul optim in functie de timpul liber pe care il au si de ocaziile speciale ce pot sa apara in familie. In realitate bradul trebuie impodobit in Ajunul Craciunului, mai exact in seara de 24 decembrie.
Chiar din cele mai vechi timpuri, oamenii taiau in preajma acestei zile cel mai frumos brad si il ornau cu cele mai frumoase si mai speciale decoratiuni pe care le aveau. Din brad nu trebuie sa lipseasca steaua sau ingerasul din varf, tinand cont de faptul ca aceste elemente simbolizeaza steaua de la Betleem si ingerii.
Daca nu stiti cum sa impodobiti bradul si care sunt pasii corecti, tot ce trebuie sa faceti este sa tienti cont de sfaturile de mai jos si in mod cert veti avea cel mai froms brad impodobit pentru Craciun.
Aranjati instalatia si luminitele. Incepeti sa impodobiti de la baza avand grija sa acoperiti fiecare ramura groasa. Inconjurati bradul cu instalatia in mod ordonat si armonios. Alegeti modele de instalatie care sa nu incarce peste masura bradul ci sa creeze un aspect deosebit. Nu uitati ca instalatia nu trebuie sa lipseasca din brad aceasta dand tot farmecul.
Adaugati beteala. Pentru beteala nu exista reguli atata vreme cat nu se exagereaza. Incepeti decorarea din partea de sus si adaugati elementele pe masura ce ajungeti la ramurile de jos unde bradul are o coroana mai bogata. Puteti alege orice, de la beteala clasica la cea fancy, si exista o multitudine de modele pe care le puteti combina atunci cand impodobiti bradul. Lasati-le sa atarne normal pe ramuri si veti avea cu siguranta rezultatul dorit.
Agatati decoratiunile. Cand nu stiti cum sa impodobiti bradul, urmatorul pas dupa beteala este plasarea decoratiunilor pe ramuri. Pentru a le scoate in evidenta pe cele care va plac mai mult va recomandam sa va asigurati ca le puneti in zonele centrale.
Incepeti decorarea cu obiectele mari si aranjati-le la distante pe ramuri in asa fel incat sa obtineti un echilibru. Urmeaza ornamentele medii si apoi cele mici tinand cont de regula echilibrului. Cele mici sunt ideale pentru ca pot umple spatiile goale ramase pe ramuri.
Puneti piesa central in varf si aranjati-o cu grija. Daca ati ales sa impodobiti bradul in doua nuante sau intr-o singura nuanta aveti grija ca aceasta decoratiune sa se potriveasca.