Cum iti cumperi masina: in rate sau cu banii jos?

Cum iti cumperi masina: in rate sau cu banii jos?Pentru multi doritori, pretul initial al unui automobil poate fi descurajant, de aceea anumite persoane apeleaza la o finantare de tip leasing operational auto sau leasing financiar. Tocmai de aceea, majoritatea doritorilor unui autovehicul nou apeleaza la contractarea unui credit bancar sau al unei solutii de leasing.

Leasingul auto a devenit din ce in ce mai popular in ultimul deceniu, tot mai multi utilizatori apeland la aceasta solutie de finantare in rate. Desigur, este tentant sa cumperi o masina cu banii jos, stiind ca romanul are o apetenta pentru proprietate, dar este esential sa si dispui de acei bani in momentul in care te hotarasti sa cumperi o masina.

Chiar daca, poate, ai banii necesari cumpararii, sfatul nostru este sa nu te grabesti sa-i inchizi intr-un lucru care nu iti va aduce foarte multa plus valoare. Unii oameni, insa, au alte planuri cu automobilul cumparat, negandindu-se neaparat ca acesta sa le aduca bani in plus.

Unii au pasiuni adevarate pentru masini, altii adora sa sofeze, iar altii colectioneaza astfel de obiecte. Pentru toti acestia nu este, deci, importanta ratiunea economica, ei cumparand pentru propria placere sau pentru a-si satisface un orgoliu.

In cazul in care decizi sa cumperi masina cu bani cash, stii de la inceput ca este proprietatea ta, este pe numele tau si astfel o poti personaliza sau modifica dupa cum doresti. Spre deosebire de un contract de leasing, in cazul in care esti proprietar de la inceput, nu ai limite la kilometraj sau alte restrictii.

Totodata, poti beneficia de anumite stimulente acordate de producator sau de anumite beneficii acordate de stat prin diverse programe subventionate de la buget. Programul Rabla, de pilda, a avut mare succes in tara noastra intr-o perioada de criza care aproape ca daramase piata de vanzari auto.

Pe de alta parte,fiind proprietar, poti sa vinzi masina oricand sau sa poti sa o dai la schimb. Daca te-ai hotarat sa cumperi alta noua la un moment dat, este foarte usor sa scapi de cea veche pentru ca este a ta si nu depinzi de niciun contract incheiat cu vreo societate de leasing. Totodata, exista si doua dezavantaje majore atunci cand cumperi masina cu banii jos: reparatiile intra in responsabilitatea ta iar masinile se depreciaza in valoare.

Daca te gandesti sa nu inchizi o suma mare de bani intr-o achizitie de tip auto, ai posibilitatea sa apelezi la un leasing auto.

Unul dintre avantajele acestuia este acela ca platile lunare sunt mai mici, iar restul banilor de care dispui pot fi investiti in alta afacere. In plus, daca masina este achizitionata pe persoana juridica, poti beneficia de anumite deduceri fiscale din partea statului.

Nu uita ca mai ai si alte variante atunci cand vrei sa ai masina ta: inchirierea sau achizitionarea unui autoturism second-hand. Piata auto second-hand este extrem de dezvoltata in Romania, ofertele fiind disponibile atat pe internet cat si in cadrul diverselor firme specializate.

Poti achizitiona masini second-hand atat cu banii jos, cat si prin leasing operational sau finaciar, dar si cu ajutorul unui credit bancar.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply