Ce este procesul de cremare umana?

Ce este procesul de cremare umana?
Stiati ca in Romania, in ultimii ani, a crescut considerabil de mult numarul incinerarilor umane. Acest lucru se intampla dat fiind faptul ca in marile orase precum Cluj Napoca de exemplu, disponibilitatea locurilor de veci este din ce in ce mai mica.

In aceste conditii, cum se gasesc foarte greu locuri de veci, familiile indoliate cauta un incinerator uman, pentru a-si incinera decedatii. Vom aborda acest subiect in randurile care urmeaza, pentru a afla cu totii mai multe informatii despre cremarea umana.

In acest proces, cadavrul este plasat intr-o camera de cremare si este supus unei calduri extreme si a unei flacari directe, astfel incat sa-l transforme in cremaine.

De obicei, dureaza aproximativ doua pana la trei ore tot acest proces, in functie de factori precum greutatea corpului, tipul de cascheta sau recipient in care este plasat corpul, temperatura si bucati osoase imediat dupa incinerare.

Astfel, aceste ramasite sunt lasate la racire un timp, inainte de a putea avea loc prelucrari ulterioare. Articolele metalice care nu sunt topite, cum ar fi implanturi de articulatii, lucrari de punte, feronerie, etc., sunt separate de amestec, atat manual, cat si cu ajutorul unui magnet puternic.

In cele din urma, aceste ramasite cremate sunt pulverizate in continuare intr-o pulbere fina de consistenta uniforma, neidentificabila. Creminele sunt apoi introduse intr-un recipient temporar sau intr-o urna de cremare si predate familiei pentru eliminarea finala.

Pregatirile pentru o crematie

Exista anumite premise asociate cu cremarea umana, dat fiind faptul ca este un proces ireversibil. De exemplu, vi se cere sa aveti un certificat de deces al defunctului si sa obtineti permisiunea legii pentru cremare.

In plus, este deosebit de important sa obtineti un formular de autorizare pentru incinerarea persoanei decedate, completat si semnat de catre. In conditiile in care este imposibil sa se determine cauza decesului dupa incineratie, anumite state au, de asemenea, o perioada de asteptare de pana la 24 sau 48 de ore de la moarte si pana la incinerarea umana.

In unele state, exista cerinte specifice cu privire la cutia sau containerul care sunt utilizate pentru cremare. In general, se recomanda sa optati pentru cele care sunt preparate din materiale combustibile si rezistente la scurgerea fluidelor corporale.

In plus, containerele pentru cremare ar trebui sa fie suficient de rezistente pentru a oferi protectie operatorilor crematoriului implicati in manipularea acestor cutii.

In plus, daca defunctul avea un stimulator cardiac, se recomanda scoaterea dispozitivului inainte de cremare, deoarece acesta poate exploda si provoca deteriorarea incineratorului si ranirea personalului de operare.

Mai mult, este necesar sa aflati ca stimulatoarele cardiace contin mercur, care poate fi foarte daunator atunci cand este eliberat in atmosfera.

Implanturile terapeutice radioactive este necesar de asemenea eliminate. In plus, dat fiind faptul ca obiectele metalice sunt deteriorate si rupte in timpul procesului de cremare, este mai bine sa eliminati obiectele si bijuteriile pretioase inainte.

In final, mentionam faptul ca atunci cand toate pregatirile pentru cremarea umana sunt facute, familia poate solicita de cele mai multe ori sa asiste la incinerare, iar de regula li se aproba acest lucru.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply