Ce avantaje are inregistrarea domeniilor web

Gazduirea web impreuna cu inregistrarea domeniilor sunt doua aspect fundamentale in dezvoltarea unei afaceri in mediul virtual. Inregistrarea unui domeniu reprezinta cumpararea numelui pe care site-ul il va avea.

Dupa ce acesta a fost cumparat, nicio alta persoana nu il mai poate folosi sau cumpara. De retinut este ca nu poti inregistra un domeniu cu o marca deja inregistrata (ex: Nike, Adidas, s.a.m.d).

Alegerea unui domeniu este cu alte cuvinte alegerea numelui pe care il va avea site-ul. Acesta trebuie sa aiba legatura cu firma sau sa se potriveasca acesteia. In cazul magazinelor online, de exemplu, numele trebuie sa aiba legatura cu produsele comercializate pentru a ajuta utilizatorii sa gaseasca site-ul mai repede.

Inregistrarea domeniilor inseamna de fapt promovarea afacerii. Printr-un nume bine ales, afacerea dumneavoastra devine mai cunoscuta. Este esntial ca numele pe care il aveti sa reflecte domeniul de activitate al afacerii pentru a evita eventualele confuzii.

Dupa ce ati ales serviciul de web hosting, categoria inregistrare domenii nu presupune prea mult timp, deoarece aceasta procedura se intinde pe maxim doua zile lucratoare.

Pentru a alege domeniul potrivit puteti face o lista cu mai multe nume pentru ca exista posibilitatea ca numele sa fie cumparat de catre altcineva. Dup ace ati ales numele, inregistrati domeniul, finalizati plata, iar domeniul va fi al dumneavoastra in maxim doua zile.

Ce avantaje are inregistrarea domeniilor web:

  1. Asistenta tehnica este asigurata in permanenta si pentru orice nelamurire puteti apela la personalul nostru specializat.
  2. Panoul de control este foarte usor de utilizat si se configureaza in functie de cerintele dumneavoastra.
  3. Inlocuire rapida a bazei de date.
  4. Beneficiati de management DNS.
  5. Numeroase optiuni pentru web forwarding.
  6. Gazduire e-mailuri (primite si trimise).

Inregistrarea domeniilor web si cumpararea acestora se face instant si tranzactia nu se poate anula. Banii nu se primesc inapoi si motivul invocat pentru anularea tranzatiei nu este important.

Cumpararea unui domeniu nu se face pentru totdeauna, asadar daca va doriti extinderea perioadei de proprietate a domeniului va trebui sa il reinnoiti atunci cand expira. In cazul in care nu achitati la timp perioada de reinnoire, dupa aproximativ 90 de zile, domeniul poate fi cumparat si folosit de catre altcineva.

Pentru alegerea unui domeniu trebuie sa luati in considerare faptul ca acesta nu trebuie sa fie foarte lung si greu de retinut, nu pentru ca nu se poate, ci pentru ca utilizatorii vor intampina dificultati la gasirea site-ului.

Procesul de inregistrare domenii este unul destul de simplu, singurul lucru dificil este de fapt alegerea numelui potrivit. Exista foarte multe afaceri care au nume asemanatoare sau chiar identice, in mediul offline, dar in mediul online acest lucru nu este posibil. Pentru a evita timpul pierdut in alegerea unui domeniu care nu este deja cumparat, ideal ar fi sa faceti o lista cu nume pe care site-ul le poate avea.

In functie de teritoriul pe care activati se alege si extensia pe care o va avea domeniul (.com, .net, .org, .us, .biz si asa mai departe).

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply