Ce inseamna Google sandbox din perspectiva SEO

0 Shares
0
0
0

Ce inseamna Google sandbox din perspectiva SEO
Orice fel de piata am aduce in discutie, daca esti un jucator nou pe aceasta piata iti va fi intotdeauna destul de greu la inceput. Cauti optimizare site profesionala? Intra pe ItExclusiv.ro.

Pentru primii veniti in motoarele de cautare, aceasta teorie se confirma inca o data. “Bariera” cea mai importanta pe care o intalnesc acestia in Google, este acel “sandbox” – site-ul tau nu trece la indexare in Google pana cand algoritmii nu se “dumiresc” de relevanta acestuia. Desi Google nu confirma in mod direct, oficial, existenta unui astfel de sandbox, el exista fara doar si poate.

Unii angajati ai Google au confirmat in mod neoficial ca o astfel de abordare exista cu certitudine, in timp ce expertii SEO din toata lumea, au observat in timp ca oricat de bine ar fi optimizat un site, dureaza cateva luni pana incepe sa se indexeze. Asta inseamna ca efectul sandbox este prezent si isi face datoria, chiar daca Google neaga acest lucru.

Mai multi experti SEO au observat ca un site nou intra destul de greu la indexare pe Google, in timp ce pe MSN sau Yahoo nu exista aceasta problema, site-urile urcand in rang imediat ce au fost instalate pe un domeniu. In cazul Google, este foarte posibil ca efectul sandbox aplicat unui website sa dureze intre 3 si 6 luni, desi unele website-uri mai “norocoase” pot trece la indexare in mai putin de 1 luna.

Aging Delay si Sandbox.

Desi poate parea o politica incorecta aceea de a opri website-urile de la indexare prin orice mijloace artificiale (asa cum se pare ca face Google), exista un rationament puternic in spatele acestei politici a motorului de cautare Google.

Google a ales sa faca acest lucru, pentru a determina din timp daca un site este creat doar pentru spam sau daca este un website serios, creat in ideea de a ramane mult timp pe internet. Prin aceasta modalitate, Google doreste sa blocheze cumva din fasa site-urile create in scopuri nu tocmai ortodoxe, lasandu-le mai apoi pe cele in regula, sa se indexeze asa cum trebuie.

In plus de asta, Google doreste sa observe daca un website nou isi incepe strategia seo prin tehnici de tip blackhat, adica prin cumpararea de link-uri, crearea de continut duplicat sau keyword stuffing si va alege sa blocheze acel site de la indexare, daca se constata acel lucru.

Pentru a face acest lucru, Google are nevoie de ceva timp si de aceea intrarea la indexare poate dura cateva luni. Termenul de “aging delay” inseamna mot-a-mot, intarzierea imbatranirii unui site, adica scoaterea voita de la indexare o anumita perioada (pana cand site-ul este verificat) si introducera acestuia la indexare imediat dupa aceasta perioda, adica acelasi lucru cu Sandbox, explicat altfel.

Spre deosebire de alte domenii, varsta in motoarele de cautare nu este definita si in concluzie, difera. Exista cazuri cand 2 site-uri au fost lansate in aceeasi zi, s-au indexat la o saptamana unul fata de celalalt, dar aging delay-ul pentru fiecare dintre ele, a expirat in luni diferite. Dupa cum poti vedea, efectul sandox nu poate fi controlat de tine si nu il poti evita.

0 Shares
You May Also Like

SeoCe trebuie sa stii despre SEO?

In primul rand, atunci cand vorbim despre SEO, trebuie precizat faptul ca acest termen este o prescurtare de…