Ce traznai fac cateii nostri?

Ce traznai fac cateii nostri?Ca stapan de caine, pot sa va spun ca am trait si le-am vazut pe toate. Mi-am vazut cainele fugind in vis, pozand incredibil, schitand diferite atitudini, jucandu-se in feluri in care numai el stie.

Cu toate acestea, am ras si ne-am distrat, dar l-am prins de multe ori si facand fel si fel de traznai prin casa: distrugand perdele, rasturnand oale cu mancare si zgariind toata mobila.

Cu siguranta daca ai un caine sau mai multi, cunosti toate apucaturile acestora. Ii iubim, dar trebuie si invatati ce nu au voie. Trebuie sa se simta rusinati atunci cand sunt certati, precum acei catei din videoclipurile amuzante unde putem observa cum un caine se simte vinovat de fapta sa. Sunt foarte dragalasi…

De un caine trebuie sa avem grija ca de un copil. Sa ii punem la dispozitie o mancare buna precum Acana light care sa ii mentina greutatea, sa il dresam cu drag, sa ne preocupam de el si sa petrecem cu el cat mai mult timp. Trebuie sa il invatam sa fie bland cu copiii si cu alti caini, sa ne asculte comenzile si sa mearga la pas atunci cand este in lesa.

Ultima data, catelul meu Apache, un dalmatian de doi anisori, a facut ravagii prin casa chiar de ziua mea. Ii aveam ca invitati la cina pe parintii mei, verisorii, colegii de lucru. Imagineaza-ti ca toata masuta unde se aflau bauturile si gustarile s-a rasturnat dupa ce Apache a tras fata de masa de sub acestea. Nu am mai avut timp si bani sa refac aranjamentul. Noroc ca de friptura nu s-a atins. Ciudat, pentru ca Apache este un catel invatat de mic sa fie cuminte si mereu ne-a ascultat. Dar asta e! Cand il apuca, il apuca.

Oamenii trebuie sa stie ca un caine nu are constiinta. Trebuie sa gandim noi in locul lor. Ce a vrut sa faca? De ce a stricat masa? Nu putem raspunde la toate intrebarile. Sunt caini, sunt ca niste copii care uneori fac in asa fel incat sa treaca peste vorbele tale. Fac de multe ori exact ceea ce nu au voie sa faca.

Un stapan de caine trebuie sa stie sa fie intelegator in aceste situatii. Exact ca si cu un copil, trebuie sa te astepti ca uneori, din senin, sa il apuce nebuniile prin casa si sa te trezesti cu ceva stricat sau zgariat. Invata-l prin metode non-violente sa se abtina si sa aiba un comportament exemplar.

Astfel, vei ajunge sa pleci de acasa fara griji si te vei intoarce vazand ca lucrurile sunt exact asa cum le-ai lasat.Ce traznai fac cateii nostri?

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply