Cum sa iti cumperi un laptop second-hand?

Cum sa iti cumperi un laptop second-hand?
Numeroase modele de calculatoare second hand i5 au acum preturi dintre cele mai bune si pot fi gasite cu usurinta oricand vrei sa iti achizitionezi un asemenea calculator. Unii utilizatori cred ca un calculator uzat nu mai poate functiona asa cum trebuie si ca vor avea numai probleme daca fac o astfel de achizitie.

Exista si situatii in care calculatoarele de tip second-hand se defecteaza la scurt timp dupa ce sunt cumparate, insa numai in cazuri extreme.

Daca iti iei anumite masuri de precautie, nu vei avea asemenea probleme niciodata si vei face cea mai buna achizitie. Marii retalieri din domeniu si magazinele online iti pun la dispozitie o gama larga de modele pe care le poti cumpara la cele mai bune preturi pentru tine.

Ei au in stoc si modele ce se incadreaza in categoria refurbished, acestea fiind mai bune decat laptopurile second-hand. Laptopurile refusbished nu au fost utilizate aproape deloc dar au fost returnate producatorului din mai multe motive.

Unele dintre ele, destul de putine, tin de performanta lor tehnica, insa altele pot tine si de zgarieturi minore pe carcasa sau de faptul ca utilizatorul se razgandeste si returneaza produsul in termen de 30 de zile de la cumparare.

In special pe site-urile din strainatate poti gasi foarte multe oferte de produse refurbished pe care le poti compara si, astfel, ai posibilitatea de a lua cea mai buna decizie pentru tine.

Exista 2 categorii de laptopuri refursished: cele de la la utilizator si cele de la producator. Concret, pe langa returnarea unui produs de catre un cumparator, si producatorul poate lua decizia de a incadra unele laptopuri cu mici defectiuni in categoria refurbished.

Si in cazul lor poti avea o perioada de garantie, insa ea este mai scurta decat in cazul produselor noi. Cel mai bine este sa cumperi de la un producator renumit sau de la un distribuitor foarte cunoscut pe piata. Doar astfel vei fi sigur ca vei rezolva eventualele probleme ale produsului tau fara a a avea prea mari batai de cap.

Atunci cand cumperi un laptop second-hand sau refurbished, trebuie sa fii sigur ca acesta functioneaza asa cum trebuie. Poti ignora eventualele probleme de natura estetica, asa cum sunt micile zgarieturi sau imperfectiuni.

Ecranul lui este important si trebie sa te uiti cu atentie la el. Acesta nu trebuie sa fie zgariat sau sa nu aiba pixeli morti. Poti face si teste speciale de culoare pentru a detecta pixelii morti.

Daca anumite zone ale ecranului sunt decolorate, atunci ar fi bine sa eviti cumpararea acelui laptop, chiar daca pretul este unul foarte avantajos.

Apoi, treci la testarea porturilor USB, caci si ele sunt esentiale pentru buna functionare a laptopului. Intrarea de la alimentare, cea de microfon sau cea de casti trebuie, de asemenea, testate cu mare atentie. Ulterior, un test foarte important este cel pe care il faci tastaturii sau mouse pad-ului aflat imediat sub tastatura. Acestea te ajuta sa lucrezi rapid pe laptop si trebuie sa functioneze ireprosabil.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply