Ce trebuie sa stiti cand cumparati cafea?

Ce trebuie sa stiti cand cumparati cafea?
Nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca bautura cea mai populara este cafeaua. Indiferent ca alegeti sa savurati cafeluta de dimineata, inainte sa plecati la job, sau ca beti o cafea la pranz sau seara; sau ca savurati o cafea alaturi de musafiri, cu siguranta este indicat sa stiti cum sa va alegeti un pachet de cafea expresor macinata.

Dat fiind faptul ca in clipa de fata pe piata se gasesc atat de multi producatori de cafea, si cel mai probabil va este dificil sa faceti alegerea corecta, am creat un mic ghid pentru dvs., care sa va ajute sa alegeti pachetul de cafea.

Alegeti cafeaua de la un prajitor de cafea respectat

Sansele sunt ca, in cazul in care cumparati cafea de la un prajitor respectat, sa obtineti probabil un produs de inalta calitate. Este posibil ca, cafeaua sa nu fie exact la gustul dvs. (de exemplu, de obicei nu ma intereseaza cafeaua indoneziana), dar ar trebui sa fie relativ lipsita de defecte. Acesta este cel mai simplu mod de a va asigura ca achizitionati o punga de cafea decenta.

Verificati data prajirii boabelor de cafea

Cumparati cafea proaspata. Cu atat mai important, asigurati-va ca pachetul are data de prajire a boabelor etichetata pe el. In acest fel veti stii sigur ca boabele de cafea au fost prajite recent, iar astfel aroma lor este de cea mai buna calitate.

Ei bine, atunci cand trebuie sa cumparati cafea expresor macinata, cu siguranta este indicat sa evitati anumite pachete de cafea, asa ca in urmatoarele randuri ale acestui articol veti descoperi cateva lucruri pe care trebuie sa le evitati.

100% cafea – In momentul in care va aflati intr-un magazin in cautarea unui pachet de cafea, cu siguranta ar fi indicat sa evitati pungile si pachetele de cafea care au mentionat pe eticheta termenul de 100% cafea. Acesta este un mod de a spune “nu stim ce este aici”, iar sansele ca produsul sa fie unul de calitate inferioara sunt foarte – foarte mari.

Robusto – In cea mai mare parte, orice cafea laudata de a fi un robusto presupune ignoranta din partea dvs. In cazul in care totusi, curiozitatea va impinge sa alegeti un pachet de cafea pe care gasiti inscriptionat termenul Robusto, trebuie sa stiti ca aveti toate sansele de a alege un pachet de cafea de o foarte slaba calitate.

Arabica 100% – Este mult mai comuna. Este adevarat ca toate cele mai bune cafele din lume provin din acest pantaloni ca si din speciile bifurcate de cafea. Dar nu toate cafelele din boabele Arabica sunt create in mod egal. Ar trebui sa va uitati in schimb la o mentiune despre varietati. Nu toate pachetele de cafeaua o vor avea, dar daca o fac, este mai probabil sa obtineti o ceasca mai buna de cafea.

Etichetarea fara sens – Daca o cafea vorbeste despre “bucuria unei cani simple” sau despre “traditia frumoasa a culturii de cafea din Costa Rica”, ei bine, trebuie sa stiti ca producatorii pierd mult spatiu acolo unde ar putea sa va ofere informatii despre ceea ce beti. Adesea, acest lucru se datoreaza lipsei de cunostinte privind partea de prajire. Ambalajele ar trebui sa fie informative, fara a incerca sa evoce un sentiment.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante sfaturi pe care trebuie sa le urmati in momentul in care doriti sa alegeti un pachet de cafea expresor macinata de cea mai buna calitate.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply