Ce le dam cainilor de mancare?

Ce le dam cainilor de mancare?Se stie faptul ca prietenul cel mai bun al omului este cainele, asa ca este firesc ca toti cei care detin unul sau mai multi caini, sa le ofere cea mai buna hrana si mancare pentru animale specifica lor. Atunci cand discutam despre hrana si mancare pentru animale, precizam faptul ca aceasta poate fi umeda sau uscata.

Care sunt diferentele dintre mancarea umeda si cea uscata?

Diferenta fundamentala intre mancarea umeda si cea uscata este in primul rand continutul diferit de apa. In timp ce mancarea uscata are un continut de umiditate de doar 3 pana la 12%, aceasta este cuprinsa intre 60 si 84% pentru alimentele umede. Aceasta diferenta uriasa afecteaza perioada de valabilitate a alimentelor, deoarece mancarea uscata poate fi pastrata mult mai mult decat mancarea umeda, care in comparatie se stinge mai devreme.

Exista, de asemenea, fluctuatii semnificative intre hrana umeda si uscata in ceea ce priveste continutul de calorii. Cu mancare uscata, cainii consuma foarte multe calorii in cantitati mici. In schimb, cainii trebuie sa manance de doua ori de trei ori mai mult decat mancare umeda pentru a atinge aceeasi valoare calorica.

De asemenea, este discutabila intrebarea care este hrana mai buna pentru dintii cainilor. O parte sustine ca consistenta dura a alimentelor uscate curata dintii, in timp ce cealalta sustine ca alimentele uscate raman prea bine lipite de dinti, ceea ce poate duce la probleme dentare.

Care sunt avantajele alimentelor uscate?

Datorita continutului ridicat de energie, proprietarii de caini trebuie sa utilizeze doar cantitati mici de mancare uscata pentru a raspunde nevoilor cainelui lor si sa se asigure ca sunt plini. Prin urmare, mancarea uscata este optiunea mai ieftina. De asemenea, sustinatorii subliniaza faptul ca cantitatile mai mici o fac o alegere mai ecologica, deoarece foloseste mai putine ambalaje.

Un alt argument in favoarea alimentelor uscate este acela ca sunt curate si convenabile. Hrana uscata nu are varsaturi musculoase si chiar daca un pic se termina in afara vasului alimentar, este usor de maturat sau aspirat. In plus, mancarea uscata inodora este mai usor de indepartat in vacante, deoarece cainii au nevoie doar de cantitati mai mici si este mai usor sa se alimenteze din timp in prealabil.

Care sunt avantajele alimentelor umede?

In timp ce mancarea uscata aduce in principal avantaje pentru proprietar in ceea ce priveste pretul, curatenia si comoditatea, de avantajele hranei umede beneficiaza cainele insusi. Majoritatea cainilor ar opta probabil pentru mancare umeda daca ar putea alege singuri, deoarece mancarea umeda este mai intensa in miros si gust, pur si simplu are un gust mai bun pentru ei.

Continutul ridicat de apa are, in special un efect pozitiv: intrucat alimentul ofera deja organismului o cantitate mare de lichid, este mai usor sa acoperi necesarul de lichide al unui caine cu mancare umeda decat cu mancare uscata. Prin urmare, mancarea umeda este recomandata in special cainilor care nu beau mult in timpul zilei.

Pentru cainii care au tendinta de a deveni supraponderali, mancarea umeda poate fi de asemenea alegerea mai buna uneori, cu conditia ca, cauza excesului de greutate sa fie ca, cainele adora sa manance. Cainii cu apetit substantial, in special, mentin adesea o greutate mai mica cu mancare umeda. Datorita continutului de energie mai mic pe portie, pot manca foarte mult fara a depasi necesarul de calorii.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply