Ce trebuie sa stiti despre compatibilitatea Bluetooth?

Ce trebuie sa stiti despre compatibilitatea Bluetooth?
Cei mai multi utilizatori de casti pentru telefoanele mobile nu sunt ascultatori extrem de pretentiosi, deci o casca Bluetooth care respecta versiunea 2.1 a protocolului si este compatibila cu profilul A2DP este suficienta.

Bineinteles ca aceasta nu este pe placul utilizatorilor pretentiosi latimea de banda fiind extrem de redusa. Este nevoie de un codec audio pentru comprimarea sunetului digital, dar acesta aduce o depreciere a sunetului deci va fi ocolit de ascultatorii cu pretentii. Acestia prefera versiunea 3.0 a protocolului Bluetooth, care are bineinteles o latime de banda mult mai mare.

Atenuarea zgomotului de fundal reprezinta o tehnologie foarte apreciata de catre cei care folosesc casti in medii zgomotoase. Castile de tip over-the-head ofera o atenuare de zgomot pasiva prin natura lor.

Aceste piese telefoane au in plus unul sau mai multe microfoane, un cip dedicat si un software de calitate, care contribuie din plin la eficienta castilor. In schimb toate aceste componente electronice vor ridica destul de mult pretul de achizitie consumand totodata din energia bateriilor castilor.

Microfonul pentru convorbiri si butoanele aditionale sunt foarte importante. In cazul in care va hotarati sa alegeti o pereche de casti tip Bluetooth cu microfon, va trebui sa tineti cont de profilurile suportate.

Va trebui sa alegeti un profil mai recent si anume Handsfree Profile pentru ca acesta ofera o calitate audio foarte buna atat la iesire cat si la intrare. Totodata este de preferat sa alegeti casti compatibile cu versiunea 1.7 a acestui profil, pentru ca acestea permit afisarea pe ecranul telefonului a nivelului bateriei castilor.

Atunci cand veti folosi casca de tip Bluetooth pentru convorbiri, difuzoarele vor reda doar un sunet mono pentru ca cealalta bucata din latimea de banda este folosita pentru microfon.

Aceste casti de tip Bluetooth se gasesc in numeroase magazine online, dintre acestea remarcandu-se accesoriigsm.ro. In acest magazin online veti putea gasi o gama foarte larga de casti bluetooth. Acestea sunt comercializate la preturi accesibile pentru orice client, fiind in acelasi timp de foarte buna calitate. Aceste casti beneficiaza de butoane pentru control media.

In cazul compatibilitatii cu versiunile mai vechi de AVRCP, veti putea beneficia de comenzile importante, insa versiunile mai noi ofera numeroase alte aplicatii. Bineinteles ca trebuie sa fiti atenti la pozitionarea a numeroase butoane, la marimea lor si la eventuala functie audio, care reda un semnal in casti cand apasati un buton. Acest lucru ajuta la verificarea functionarii acestuia.

Conectica si accesoriile sunt de asemenea importante. Este de preferat sa alegeti o pereche de casti Bluetooth care folosesc un conector USB standard pentru alimentarea lor. Modelele care au un conector special sunt mult mai atragatoare avand un design special.

Insa in momentul in care ramaneti fara baterie si nu aveti unde sa o incarcati vor deveni extrem de enervante. Intre accesoriile extrem de utile se afla bureti de rezerva pentru modelele in-ear si earbud, cutie pentru impachetarea castilor, cablu de alimentare si accesorii pentru curatarea difuzoarelor. Diversitatea precum si calitatea acestora fac ca cei mai multi vizitatori sa si le achizitioneze de aici fara ezitare.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply