In momentul in care te afli in cautarea unui laptop performant, cu siguranta elimini din schema posibilitatea de a achizitiona un laptop second hand.
In aceste conditii, iti raman doua variante, astfel ca fie optezi pentru un laptop nou, fie iti indrepti atentia spre un laptop refurbished, pentru ca fiecare din aceste doua categorii de laptopuri vine cu avantaje si cu dezavantaje.
Pentru a intelege mai bine care sunt asemanarile si deosebirile intre cele doua categorii de produse, in cele ce urmeaza vom discuta pe scurt despre cele doua echipamente, pentru a putea apoi sa alegi laptopul perfect.
Laptopurile refurbished sunt adesea reduse cu 10 pana la 25% sau mai mult fata de pretul de vanzare al echipamentului original. Aceasta poate fi o economie considerabila in comparatie cu pretul unui model nou-nout, iar banii economisiti pot fi folositi pentru a cumpara un cooler de exemplu, o geanta pentru laptop sau chiar si o imprimanta pentru cei care au nevoie de un astfel de echipament.
Compromisul este ca laptopurile reconditionate nu contin cele mai recente procesoare si sistemele de operare recent lansate, deoarece procesul de imbunatatire le elimina de pe piata electronica rapida timp de cateva luni.
Noile laptopuri au adesea o memorie de acces aleatoriu mai mare decat generatiile anterioare, deci laptopul refurbished poate sa nu aiba aceeasi cantitate de memorie. Un laptop reconditionat poate avea doar 4 GB de memorie, in timp ce un nou computer poate avea 8 GB. Acest lucru poate sau nu poate face diferenta pentru dvs., in functie de cerintele de sistem ale programelor de care aveti nevoie sa rulati laptopul.
Dimensiunea hard disk-urilor poate diferi, de asemenea, intre laptopurile noi si cele refurbished, deoarece stocarea memoriei devine mai ieftina in timp. Un laptop reconditionat poate avea doar o unitate de hard disk de 500 GB, dar un laptop nou poate avea o unitate de hard disk 1TB. In functie de nevoile dvs. de stocare, puteti decide sa cumparati noi sau sa cumparati renovate si apoi sa faceti upgrade la hard disk.
Noile modele de laptopuri au de obicei cele mai noi caracteristici. Laptopurile renovate de obicei nu sunt mult diferite. Puteti observa insa diferente intre specificatiile laptopurilor noi si cele refurbished.
Cu toate acestea, uneori, laptopul reconditionat poate avea avantajul, oferind mai bine functii de retea incorporate, o placa grafica premium sau software suplimentar, pe care ati putea plati o suma suplimentara pentru un laptop nou. Comparati toate caracteristicile enumerate ale laptopului reconditionat dar si pe cele ale unui laptop nou, pentru a va asigura ca obtineti o comparatie exacta.
Asadar, acestea sunt cateva lucruri generale pe care trebuie sa le cunosti atunci cand trebuie sa alegi dintre un laptop nou si un laptop refurbished. In functie de nevoi, apoi in functie de buget si nu in ultimul rand, in functie de preferinte iti poti indrepta atentia spre un echipament care consideri ca va face fata tuturor cerintelor tale.
Important este ca indiferent ca alegi un laptop nou sau unul refurbished, acesta sa fie de la un producator renumit de pe piata, precum HP, Apple, Lenovo sau Dell.