Ciclismul anilor 1890

Avand in vedere faptul ca femeile au jucat un rol important in popularitate  ciclismului la sfarsitul anilor 1890 si inceputul anilor 1900, azi este o renastere care este asteptata de mult timp. Tot mai multe femei folosesc bicicleta dama sau bicicleta de oras.

Era Victoriana a fost un moment de crestere si de schimbare pentru oamenii din lumea occidentala. Tarziu, in secolul 19 aceste schimbari sociale au accelerat. Cu inceputul revolutiei industrial a venit o noua era a unei clase de mijloc in crestere si pentru prima data multi oameni au avut un stil de viata care a inclus o anumita perioada de timp liber. O serie de activitati de agreement au devenit populare printr e clasele superioare si cele de mijloc: crochet / tenis de camp, role, activitati de apa, calarie si nu in ultimul rand bicicleta. In timp ce bicicleta a fost initial o nebunie de elita, multi, inclusiv cei care doreau sa intreaca practicile sociale ale nobilimii, au devenit patronii entuziasi ai sportului. Nu toata lumea a avut acces la bicicleta cu toate aceste au fost multi care au considerat masinile ca fiind “inventia diavolului” .

Ani au trecut si bicicletele sau schimbat.

Aceasta scena de inflorire sociala a permis nu numai amestecul claselor sociale, dar oportunitate pentru barbati si femei sa se amestece intr-o anumita masura de asemenea. Rolurile sociale au fost impartite de-a lungul liniilor stricte ale clasei, precum si pe sexe si in timp ce femeile din clasa de jos lucrau trudit in fabricile doamnelor de clasa superioare, acestea au fost considerate a fi sexul frumos sau bland. (Ritchie, 147) Una dintre cele mai mari amenintari percepute de moralitate in norma sociala au fost rolurile in schimbare ale femeilor in societate, la momentul respectiv. In fata unui sortiment, cea mai mare parte a legilor nescrise cu privire la modul în care acestea si-au trait viata, femeile au luptat pentru dreptul de a fi multumite intr-o societate care a fost organizat si dominata de barbati. Mai multe femei in varsta, traditionale, pazite agresiv de aceste standarde, precum si dezbaterea asupra femeilor si bicicleta a fost acerba intre femei care luptau pentru independenta sociala si aceia care au privit independenta la fel ca o amenintare la adresa moralei crestine ale societatii. Pentru mai mult de treizeci de ani, subiectul a fost discutat continuu din aproape orice unghi imaginabil si atunci cand “noua femeie” a aparut din roade, ea folosea bicicleta.

Arta de a fi o doamna victoriana a fost o disciplina sofisticata, cu orientari foarte specifice.

Bicicleta dama a fost si va ramane un lucru iubit si apreciat de multe femei iar mersul pe bicicleta este un nou model demn de urmat in zilele noastre.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply