Cum functioneaza masinile de spalat?

Cum functioneaza masinile de spalat?Masina de spalat reprezinta unul dintre dispozitivele esentiale din orice gospodarie. De aceea, atunci cand aceasta intampina probleme este bine sa apelam la un service de reparatii masini de spalat.

Un astfel de service reparatii masini de spalat este Reparatiimasinidespalatladomiciliu.ro, unul dintre cele mai bune service-uri pentru masini de spalat din Bucuresti.

Probabil ca ati spalat haine, cu ajutorul ei, de sute de ori, dar v-ati intrebat vreodata ce se afla intr-o astfel de masina de spalat? Cum reuseste sa roteasca hainele atat de repede fara sa scurgeri de apa? De ce este atat de grea? In acest articol vom incerca sa raspundem la toate aceste intrebari.

Curatarea hainelor

Operarea unei masini de spalat este destul de simpla:

– Exista cateva lucruri asupra carora trebuie sa va decideti inainte de a incepe procesul de spalare, cum ar fi: cat de mare este asa-numita „sarcina” de rufe (mica, medie, mare, foarte mare), care va fi temperatura apei la spalare si ciclurile de clatire (rece / rece, cald / rece, cald / cald, fierbinte / cald), modul in care se face agitarea (delicat, pentru tricotaje, apasare permanenta, cu forta) si cat de mult timp ar trebui sa dureze ciclurile (numarul de minute, in functie de cat de murdare sunt hainele).

– Dupa ce umplem cuva cu haine, masina umple cuva cu apa, dupa care aceasta amesteca hainele folosind un agitator.

– Dupa un timp in care hainele sunt agitate, masina dreneaza apa, dupa care invarte hainele pentru a indeparta cea mai mare partea a apei. Apoi, cuva este reumpluta cu apa, iar hainele sunt agitate inca putin pentru a inlatura si ultimele urme de sapun. Dupa care apa este din nou drenata, iar hainele invartite din nou.

In interiorul unei masini de spalat

Daca aruncam o privire in masina de spalat, ne vom da seama de ce aceasta este atat de grea. Unele masini de spalat prezinta blocuri de beton folosite pentru a echilibra motorul electric cu greutate similara, care antreneaza o cutie de viteze atasata la cuva de otel interioara. Exista o multime de componente cu greutate in interiorul unei masini de spalat.

Masina de spalat are doua cuve (cazi) de otel. Cada din interior este cea care tine hainele. In mijloc prezinta un agitator, iar partile laterale sunt perforate cu gauri, astfel incat atunci cand aceasta se invarte, apa sa poata fi eliminata.

Cada sau cuva din exterior, care etanseaza toata apa, este fixata la corpul masinii. Deoarece cada din interior vibreaza in timpul ciclului de spalare, aceasta a fost montata intr-un mod care sa ii permita sa se miste fara sa loveasca alte parti ale aparatului.

Cada interioara este atasata la cutia de viteze, care la randu-i este atasata la un cadru metalic negru. Acest cadru sustine motorul, cutia de viteze si greutatea betonului.

Pentru mai multe detalii cu privire la serviciile de reparatii masini de spalat, dar si cu privire la modelele si marcile de masini de spalat ce pot fi reparate, nu ezitati sa accesati www.reparatiimasinidespalatladomiciliu.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply