Nu ai timp sa mergi la medic dar vrei sa iti pregatesti sistemul imunitar pentru sezonul rece fara prea mari cheltuieli ? Daca da , te invit sa accesezi http://www.webfarm.ro/ , o farmacie online care iti pune la dispozitie o gama variata de produse farmaceutice care ajuta la buna functionare a sistemului tau imunitar .
Alimentatia dezechilibrata , sedentarismul , stresul si poluarea sunt principalii factori care atenteaza la buna functionare a sistemului nostru imunitar . Toate aceste cauze , mai putin poluarea , pot fi evitate . Acum o sa spuneti ‘’ usor de zis , greu de facut ‘’ . Sa mananci sanatos , sa faci sport si sa gandesti pozitiv nu este chiar atat de greu . In cazul in care situatia este mult mai complicata trebuie sa apelam la ajutorul medicamentelor .
Potrivit specialistilor in nutritie , alimentele care ne ajuta sa avem un sistem imunitar puternic sunt : iaurtul , ovazul , orzul , usturoiul , pestele , supa de pui , ceaiul , carnea de vita , cartofii dulci si ciupercile .
Iaurtul are in continut probiotice , bacteriile responsabile de mentinerea sanatatii tractului intestinal . Aceste probiotice se regasesc si sub forma de suplimente aplimentare , insa , specialistii sunt de parere ca acestea pot fi mai usor de asimilat de catre organismul uman prin consumul de iaurt natural .
Potrivit unui studiu de specialitate realizat de Universitatea din Viena , consumul zilnic a 200 gr iaurt este la fel de eficient in stimularea sistemului imunitar precum consumul de suplimente alimentare .
Ovazul si orzul sunt cereale integrale ce contin un tip aparte de fibre , numite beta-glucan . Aceste fibre sunt recunoscute pentru proprietatile lor antimicrobiene si antioxidante . Un studiu de specialitate realizat in Norvegia a demonstrat ca beta-glucanul este mult mai eficient decat echinaceea . In cazul animalelor , consumul de orz si ovaz reduce riscul aparitiei unor boli precum gripa , antrax sau herpex . In ceea ce priveste oamenii , aceste cereale intensifica efectul antibioticelor si cresc viteza cu care se vindeca ranile .
Pentru ca aceste cereale sa aiba efectul scontat se recomanda ca cel putin una dintre cele trei mese zilnice sa contina orz si ovaz . Usturoiul , cel mai cunoscut antibiotic natural , contine o importanta cantitate de alicina , un element esential in combaterea infectiilor si bacteriilor . O persoana care consuma usturoi timp de 12 saptamani este mai putin predispula la receli decat o persoana care nu consuma usturoi . Usturoiul nu este eficient doar impotriva racelilor , studiile de specialitate au demonstrat ca consumul a cel putin 6 catei de usturoi saptamanal reduce cu 30% riscul aparitiei cancerului colorectal si cu 50% a cancerului de stomac.
Pestele si crustaceele contin o importanta cantitate de seleniu , un element chimic care stimuleaza globulele albe in producerea de cytokina , o proteina cunoscuta pentru eficienta cu care lupta impotriva virusurilor gripale . Deasemenea , pestele ( macroul , heringul , somonul ) este foarte bogat in acizi grasi Omega 3 . Acesti acizi ajuta organismul sa lupte impotriva inflamatiilor , infectilor respiratorii si a racelilor . Este recomandata consumarea a cel putin doua portii de peste in fiecare saptamana .
Miraculoasa supa de pui , pe langa faptul ca este delicioasa este si extrem de sanatoasa . In momentul in care gatim supa de pui se elibereaza cisteina , un amino-acid care se aseamana foarte mult cu medicamentele utilizate in tratarea bronsitei si tusei . Asadar , supa de pui nu numai ca actioneaza foarte eficient impotriva racelilor , ci este si un foarte bun stimulent imunitar . Efectul acesteia este maximizat in momentul in care se adauga usturoi si ceapa .
Ceaiul negru . S-a demonstrat faptul ca o persoanele care au consumat 4 cesti de ceai negru in fiecare zi pe parcursul a doua saptamani au prezentat o mai mare capacitate de a lupta cu gripa sau alte infectii decat persoanele care nu au consumat ceai in aceeasi perioada . Si ceaiul verde are proprietati miraculoase.
Carnea de vita este foarte bogata in zinc , un element definitoriu in procesul de formare a anticorpilor . O portie de carne de vita consumata zilnic ofera organismului aportul necesar de zinc . Alte alimente bogate in zinc sunt : carnea de porc , carnea de pasare , cerealele , iaurtul si laptele .
Pentru a avea un organism sanatos este necesar sa ai o piele sanatoasa , iar pentru a avea o piele sanatoasa ai nevoie de betacaroten , mai bine spus vitamin A . Cartofii dulci , dovleacul , morcovii sau pepenele galben sunt alimente bogate in betacaroten .Si nu in ultimul rand ciupercile , un aliment esential in buna functionare a sistemului imunitar . Ciupercile sunt responsabile de numarul si eficienta activitatii anticorpilor .
1. Dosarul imunităţii
2. Sanatatea cailor respiratorii si imunitatea organismului
3. Analize care ne spun dacă avem reumatism!
4. Ce trebuie să ştii despre toxiinfecţia alimentară şi cum te poţi păzi de ea
5. Vine iarna! 10 sfaturi să-ţi întăreşti sistemul imunitar