Cum sa alegi echipamentul de protectie corespunzator muncii tale?

Cum sa alegi echipamentul de protectie corespunzator muncii tale?Cand ne gandim la salopetele de lucru este recomandat sa luam in calcul faptul ca, apartin unei game de echipamente de protectie, vitale oriunde exista un pericol de natura profesionala. Scopul lor este acela de a-l proteja pe angajat de pericolele pe care le implica mediul in care lucreaza.

Aceste riscuri pot fi: conditii vitrege de mediu (frig, canicula, umiditate, frig), substante toxice pentru piele (acizi, azbest, radiatii, etc.), plus multe altele. Scopul vizeaza igiena si asigurarea confortului maxim. Rolul igienei este dublat de cel de natura practica, asigurand pastrarea uneltelor de lucru, datorita buzunarelor de marimi diferite.

In functie de riscurile pe care le presupune activitatea prestata, angajatul poate alege sa poarte: salopete sau costume.

  • Salopetele cu bretele sunt adecvate angajatilor care lucreaza in medii relativ sigure, unde nu se impune protectie suplimentara in zona gatului si a umerilor. Ca exemplu, avem activitatea de zidar, constructor, ingrijitor, personal de curatenie, electrician, etc. In astfel de industrii, echipamentul poate fi suplimentat, dupa caz, cu casca de protectie, maneci de unica folosinta pentru protectie de la DispoTrading.ro, bocanci, botosi de protectie, etc.
  • Salopetele complete sau costumele de lucru acopera corpul in totalitate (mai putin zona capului), fiind concepute pentru arii in care se impune protectia completa. Spre deosebire de prima categorie, echipamentele intregi sunt indicate implicit cand vremea este capricioasa.

Principalul plus al salopetelor este confortul termic. Asadar, cauta sa oferi angajatilor tai echipamentul adecvat in functie de factorii de risc si de mediu profesional.

Pentru activitatile desfasurate pe drumurile publice, in medii cu vizibilitate scazuta, constructii, lucrari pe carosabil, cele mai eficiente echipamente au elemente reflectorizante.

Materialul de calitate este conditia de care trebuie tinut cont pentru astfel de articole vestimentare. Ia in calcul purtarile repetate, nevoia de a le spala frecvent, contactul cu substante daunatoare sau cu diversi factori de mediu (umiditate, expunere la soare, etc.). Din acest motiv, cele mai indicate salopete de lucru sunt cele confectionate de tercot, bumbac sau poliester.

In functie de specificul afacerii tale, poti personaliza imbracamintea de lucru a angajatilor cu nuantele brandului, cu logo-ul, sau broderii. Articolele vestimentare au beneficii multiple. Tii la distanta riscurile de mediu si investesti in imaginea companiei tale. Daca personalul tau activeaza in domeniul alimentar sau in cel al relatiilor cu publicul, atunci imaginea companiei depinde enorm de maniera in care se prezinta angajatii.

Existenta buzunarelor de diverse marimi pot simplifica efortul angajatilor. Indiferent de munca prestata, fiecare persoana apeleaza adesea la anumite ustensile de lucru. Fie ca ne gandim la instrumente de scris, instrumente medicale, unitati de masurat sau unelte de constructii, se dovedeste mult mai confortabil sa le porti in buzunarele aplicate salopetei, decat sa faci drumuri nenumarate la trusa de ustensile.

Uniforma de lucru este privita cu reticenta de cele mai multe persoane. Daca o adaptezi ariei de interes, apelezi la culori vesele, mesaje reprezentative pentru compania ta si folosesti materiale de calitate ridicata, atunci vei fi surprins de cat de mult se imbunatateste si atitudinea oamenilor din personal.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply