Cum se intretin corect echipamentele de constructie?

Cum se intretin corect echipamentele de constructie

Intretinerea periodica a echipamentelor de constructie este un factor important in controlul costurilor. Intretinerea echipamentului este o modalitate eficienta de a obtine maximum de investitii.

Intretinerea excelenta ajuta la minimizarea costurilor de intretinere, reparatii si inlocuire, precum si obtinerea de avantaje in maximizarea profitului si a productiei, dar are cel mai mare impact asupra profiturilor. Va recomandam cele mai bune utilaje constructii.

Alte beneficii pe care trebuie sa le obtineti pentru mentinerea echipamentului de constructie includ:

  • Intretinerea adauga valoarea de revanzare
  • Intretinerea minimizeaza durata de functionare
  • Intretinerea prelungeste durata de viata a echipamentului
  • Intretinerea ajuta la controlarea intervalelor de service si a costurilor

Pur si simplu, intretinerea corespunzatoare a echipamentelor de constructie va poate reduce semnificativ costurile de operare, atat indirect cat si direct. In ceea ce priveste costurile de exploatare directe, este legata de reparatii neprogramate costisitoare si de intreruperile masinilor.

Intretinerea va va ajuta indirect, in sensul ca echipamentul dvs. va fi intotdeauna functional, astfel incat nu veti avea niciun fel de intreruperi care pot dauna intregului site de productie. Ultimul lucru pe care il doriti este sa dati mii, daca nu milioane de dolari din cauza esecului echipamentului.

Aderarea la programele de intretinere recomandate, precum si inspectiile regulate reprezinta un pas important spre intretinerea corespunzatoare a echipamentelor de constructie. In al doilea rand, trebuie sa urmati mereu recomandarile producatorului. Amintiti-va ca nimeni nu cunoaste mai bine echipamentul decat producatorul. Deci, este important sa respectati manualul producatorului.

Adaugarea articolelor dvs. de intretinere legate de aplicatii personale este un alt pas important de facut. De exemplu, unele medii dure necesita frecvent schimbarea filtrelor de aer.

De asemenea, carosabilul expus la soluri abrazive sau corozive necesita o atentie deosebita pentru detalii. Acestea sunt doar cateva dintre elementele pe care nici un producator nu le va cunoaste cand vine vorba de caracteristicile individuale ale postului.

Respectati programul de intretinere al echipamentului recomandat de producator. Acest lucru asigura ca echipamentul functioneaza in conditii optime in orice moment. In plus, nu trebuie sa va obositi niciodata sa efectuati inspectii zilnice. Merge la service pentru a va asigura ca puteti sa evitati problemele mai tarziu. In plus, se prelungeste ciclul de viata al unui echipament.

De remarcat este faptul ca trebuie sa efectuati inspectiile zilnice intr-o maniera organizata. De exemplu, inspectiile vizuale determina de obicei tehnici de operare. Pe de alta parte, puteti efectua o inspectie mai aprofundata sau mai amanuntita, in functie de sugestiile operatorului si / sau de performanta masinii.

Selectarea si utilizarea marimii si a tipului de echipament adecvat implica efortul si timpul necesar unui proiect. Aceasta afecteaza, de asemenea, productivitatea locului de munca.

In consecinta, nu este important doar sa selectati echipamentul de constructie potrivit, este de asemenea crucial sa il utilizati in mod corect. Indiferent daca proiectul dvs. de constructie este pavaj, foraj, compactare si sortare, excavare si incarcare etc nu conteaza. Trebuie sa utilizati echipamentul asa cum trebuie.

Utilajele de constructii pot fi clasificate in patru categorii principale. Grupurile se bazeaza pe utilizare si scop. Sunt:

  • Vehicule de constructii
  • Echipamente de mutare pe pamant
  • Echipament de constructie
  • Echipamente de manipulare

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply