Cum se foloseste in siguranta masina de gaurit?

Cand nu utilizati bateriile, pastrati-le astfel incat sa fie pregatite pentru dvs. data viitoare cand va veti folosi masina de gaurit. Cele mai multe burghie fara fir au baterii litiu-ion si este bine sa lasati tot timpul acest tip de acumulator pe incarcator.

Deci, acolo ar trebui sa-ti lasi bateriile. Intotdeauna vrei sa fii pregatit pentru proiectele tale. Chiar si atunci cand cumparati masini de gaurit ieftine cu baterii trebuie sa faceti acelasi lucru.

Achizitionati bituri care se potrivesc cu burghiul

Cele mai multe burghie au un mandrina de 3/8-inch. Acest lucru inseamna ca pot manipula biti care au o coada (partea bitului care intra in dintii burghiului) de 3/8 cu un diametru sau mai mic. Asigurati-va intotdeauna ca atunci cand va cumparati biti, acestia sunt compatibili cu dimensiunea mandrinei dumneavoastra.

Daca achizitionati biti la o vanzare in garaj, ceea ce reprezinta o modalitate excelenta de stocare pe biti fara a cheltui prea mult, biti probabil ca nu vor fi etichetati. Pentru a va asigura ca lucreaza cu burghiul dvs., masurati doar coada bitului.

Majoritatea clientilor nostri stiu ca o masina de gaurit electrica este un instrument esential, dar nu toti cei care lucreaza cu bitii au la indemana cu o masina de gaurit.Sfaturile de mai jos pentru utilizarea unui burghiu de foraj si v-au oferit elementele de baza necesare pentru a utiliza cu usurinta un burghiu ori de cate ori aveti nevoie.

Probabil ca aveti nevoie de o masina de foraj pentru:

  • Lucrari dificile de insurubare, cum ar fi in constructii sau montaj
  • Dati gauri in perete sau pe alta suprafata
  • Stomatologie, dar este un fel de foraj special

Cum se utilizeaza un burghiu electric

Principalul lucru pe care trebuie sa-l cunoasteti despre o forta de foraj este ca puteti schimba bitii (capetele capului). Majoritatea fortelor de forta moderne se strang prin parghie. Iata cum functioneaza:

Asigurati-va ca  bitul este foarte strans. Puteti sa-l strangeti mai mult tinand partea mare rotunda chiar in spatele picului, apoi strangeti tragaciul pentru o scurta perioada de timp.

Multe burghie de uz casnic folosesc chuck-uri fara cheie, ceea ce inseamna ca le puteti strange manual, totusi anumite exercitii necesita utilizarea unei “chei” pentru a strange mandrina. Cheia este, de obicei, stocata pe varful burghiului sau in maner.

Exercitiul de foraj are alte doua componente importante. Exista un buton, in apropierea declansatorului, care ii spune elevului sa mearga inainte (in sensul acelor de ceasornic sau inapoi). Exista, de asemenea, (la cele mai multe gauri) un set de cuplu.

Cand cuplul este setat la cea mai joasa setare, acesta va strange surubul pana cand se simte o tensiune mica, apoi incepeti sa faceti clic rapid. Atunci cand cuplul se afla la cea mai inalta stabilitate, se va strange surubul pana se va scoate din el (vedeti articolul surubelnita, daca ati uitat ce inseamna asta) sau pana se intampla ceva rau.

In mod obisnuit, ar trebui sa incepeti cu un set de cuplu joasa pana la mediu. Apoi, daca aveti nevoie de mai mult, ajustati corespunzator.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply