De ce sunt atat de importante cauciucurile de vara ?

De ce sunt atat de importante cauciucurile de vara ?Cauciucurile de vara sunt cunoscute si sub denumirea de cauciucuri de performanta deoarece sunt construite astfel incat sa imbunatateasca performatele oricarui automobil. Cauciucurile vara sunt la fel de importante pentru acest anotimp ca si cele de iarna pentru atunci cand temperaturile scad considerabil.

Cauciucurile de vara sunt unul dintre cele mai importante tipuri de cauciucuri utilizate in intreaga lume. Chiar daca aceste cauciucuri care se folosesc vara sunt mai scumpe in comparatie cu celelalte, acestea sunt cele mai bune pentru sezonul cald.

Anvelopele de vara reprezinta cea mai buna optiune pentru sezonul calduros. Acestea au in componenta niste elemente din cauciuc foarte fin care ne dau posibilitatea de a avea mai multa putere in ceea ce priveste acceleratia si controlul in conditiile de caldura extrema. Mai mult, cauciucurile de vara au o rezistenta foarte mare la temperaturile inalte ceea ce reprezinta un avantaj real intrucat rezistenta la temeperaturi inalte protejeaza cauciucurile impotriva avariilor.

Chiar daca acestea sunt considerate a fi cele mai bune optiuni pentru sezonul cald, trebuie sa spunem ca se comporta extrem de bine si in conditii de ploaie. Durabilitatea cauciucurilor de vara variaza in functie de uzuri si stilurile de conducere. Durata normal de viata a unui cauciuc de vara este cuprinsa intre 12000 si 16000 de km. Cu toate acestea folosirea cauciucurilor de vara in alte anotimpuri va duce la scaderea treptata a vietii cauciucurilor.

Unul dintre motivele principale pentru care cauciucurile de vara sunt atat de populare il reprezinta fiabilitatea. Impreuna cu performanta crescuta, controlul mai bun etc., putem de asemenea experimenta si o franare mai eficienta cu acest tip de cauciucuri. Acestea se pliaza mult mai bine pe asfalt decat o fac celelalte tipuri in sezonul cald.

Daca ne ducem viata intr-o tara in care avem parte de conditii de caldura extreme, atunci aceste cauciucuri ne vor ajuta sa controlam intr-un mod mult mai sensibil comportamentul automobilului pe drumuri incinse. Acestea ne vor proteja de accidentele care ar putea aparea in urma presiunii exercitate de caldura din zilele fierbinti de vara.

Este suta la suta sigur ca cei care sunt pasionati de condusul la viteze mari vor fi fara discutie satisfacuti de cauciucurile de vara. Cu toate acestea, nu trebuie sa uitam ca buna intretinere si masurile de precautie sunt extrem de importante pentru a obtine un consum al combustibilului mai eficient. De asemenea, verificarea cauciucurilor pentru a primi confirmarea ca nu sunt scoase din uz este si ea indicata.

Daca ale noastre cauciucuri sunt invechite atunci controlul si viteza nu ne vor confirma asteptarile. Cauciucurile invechite nu sunt sigure si pot produce accidente prin pierderea controlului. Mentinerea unei presiuni constante in cauciucuri ne va ajuta sa obtinem cel mai bun control si o experienta unica in ceea ce priveste conducerea.

Chiar daca se comporta foarte bine in conditii de ploaie, trebuie sa tinem cont ca sunt facute pentru vara. Pentru drumuri ude, cauciucurile de iarna raman solutia optima. Asadar, ramane la latitudinea dumneavoastra sa faceti alegerea corecta si sa fiti in siguranta.

Pentru o gama larga de cauciucuri de vara accesati http://www.anvelomag.ro/anvelope-de-vara.html .

Alte stiri actuale :

1. Ce maşini DE EPOCĂ şi-au cumpărat românii anul trecut
2. Testele Euro NCAP: lista celor mai sigure maşini în 2013
3. Vanzari pe glob de 2,6 masini noi la fiecare secunda in 2013
4. Care sunt cele mai furate maşini din România
5. Porsche speră să vândă mai multe maşini anul acesta odată cu lansarea noului SUV Macan

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply