Diferenta dintre Gazduirea Dedicata si Gazduirea VPS

Diferenta dintre Gazduirea Dedicata si Gazduirea VPS
Cand vine vorba de gazduire web se pare ca fiecare webmaster se straduieste sa achizitioneze in cele din urma un plan dedicat de gazduire.

Cu toate acestea, noul mediu de gazduire al cloud-ului VPS a schimbat oarecum perceptia, mai ales pentru cei mai experimentati proprietari de site-uri care inteleg nevoia de extindere instantanee. VPS si hosting dedicat au unele asemanari foarte izbitoare, iar la ochiul neinstruit pot parea exact aceleasi.

Ambele tipuri de gazduire permit o performanta excelenta a site-ului si sunt utilizate de catre profesionistii care detin site-uri de afaceri zilnic (magazine online de exemplu) iar ambele tipuri de gazduire reprezinta un pas mai mare decat hostingul partajat.

Cu toate acestea, exista diferente semnificative intre cele doua. Urmatoarele informatii prezinta cateva dintre diferentele de baza dintre hosting dedicat si gazduirea VPS si va pot ajuta sa stabiliti din punctul dvs. de vedere si pentru site-ul dvs. care este cea mai buna gazduire web pentru WordPress.

Diferente fundamentale

Gazduirea dedicata este utilizata pentru a descrie un mediu de server in care va este permis accesul la un server web care nu este utilizat de niciun alt webmaster. Cu alte cuvinte, aveti acces la tot serverul web si la configuratia software-ului in orice moment si, in principiu, inchiriati un server web propriu.

VPS (Virtual Private Hosting), in timp ce este similara, nu va ofera acces la un intreg server web, ci mai degraba aloca o anumita cantitate de resurse de server de la un server web la contul dvs. de gazduire. Gazduire VPS este, prin urmare, un pas intermitent intre hosting si dedicat, impartasind similitudini cu ambele tipuri de gazduire, insa inclinandu-se mai mult spre o versiune puternica de hosting partajat.

Cost si configurare

In ceea ce priveste costul, gazduirea VPS poate fi achizitionata pentru un pret mult mai mic decat hostingul dedicat, preturile incepand de la numai aproximativ 10 USD pe luna, in functie de plan si de furnizorul de hosting. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul ca hostingul VPS este unul dintre cele mai versatile tipuri de gazduire, cu costuri variind pentru planurile mai cuprinzatoare.

Gazduirea dedicata pe de alta parte este in general mai scumpa si pretul este mai putin flexibil, majoritatea furnizorilor de hosting oferind doar cateva planuri dedicate de gazduire atat in platformele Linux cat si Windows. Din fericire si ironic, costul de instalare dedicat si gazduire VPS este, de obicei, mai mic decat hostingul partajat, deoarece planurile pot fi platite lunar, in timp ce hostingul in comun (in general mai ieftin) trebuie platit anual in multe cazuri.

Capabilitati si caracteristici

In general, daca nu aveti nevoie de o solutie extinsa de gazduire, veti gasi probabil o mica diferenta intre performanta unui plan dedicat de gazduire si un plan de gazduire VPS. Cu toate acestea, unele planuri de gazduire VPS au restrictii semnificative in ceea ce priveste configurarea software-ului si instalarea propriului software pe server.

Chiar si asa, unele planuri VPS permit acest lucru, motiv pentru care este important sa verificati cu furnizorul de gazduire, daca aceasta este o problema importanta. Indiferent de nevoile sau preferintele dvs., nu poate fi contestat faptul ca hosting-ul dedicat este mai puternic decat hostingul VPS, cu exceptia cazului in care utilizati mediul de gazduire in cloud.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply