De ce este importanta parerea clientilor? Cum sa ceri si, mai ales, ce sa faci cu ea? Parerea clientilor este bateria care permite companiilor sa se dezvolte pe baza sugestiilor venite de la clienti.
Are o parte pozitiva (de exemplu, lauda pentru produsul dumneavoastra ), precum si o parte negativa (de exemplu, cineva care va spune ca produsul sau serviciul oferit nu este competitiv ). Dar, la fel ca in cazul unei baterii reale, aveti nevoie de pozitiv si negativ pentru ca feedback-ul clientului sa functioneze.
Cum se cere feedback-ul de la clienti?
Problema cu care se confrunta multe companii chiar acum este, totusi, ca ei nu au cum sa faca feedback. Nu stiu de unde sa inceapa.
Raspunsurile clientilor se refera la opiniile pe care acestia le impartasesc cu tine despre produsul, serviciul si / sau experienta globala pe care o au cu compania ta.
Indiferent daca se intampla in persoana, prin telefon, prin e-mail, printr-un sondaj sau prin intermediul chat-ului live, ori de cate ori ai auzit direct de la clienti despre cat de multumiti (sau nemultumiti) sunt, ai de-a face cu feedbackul clientilor.
In mod ideal, feedback-ul clientului ar trebui sa faca parte dintr-un ciclu continuu. Daca vei reusi sa primesti feedback despre produsul sau serviciul pe care il oferi, trebuie ca afacerea ta sa beneficieze de imbunatatiri pe baza lui.
Indiferent daca este vorba de un feedback pozitiv sau de un feedback negativ, toate parerile clientilor ar trebui sa devina parte a acestui ciclu neincetat de imbunatatire a produsului si a serviciilor, dar si imbunatatirea experientelor pe care le au clientii.
Cine se apropie cel mai mult de client castiga. Cine face cel mai bun serviciu de a asculta clientii, de a-i intelege si de a reflecta la sugestiile acestora va castiga cota de piata.
In cele din urma, atunci cand viziunea companiei tale asupra produsului nu reflecta realitatea a ceea ce doresc clientii, vei deschide larg usa pentru concurenti pentru a construi ceva mai bun.
Prin angajarea si ascultarea in mod regulat a clientilor, vei putea ajuta sa imbunatatesti satisfactia clientilor si sa contribui la dezvoltarea companiei .
Pentru a obtine o viziune calitativa, pentru a intelege cu adevarat detaliile si nuantele mai fine ale modului in care clientii se simt, trebuie sa faci din feedback-ul clientului o prioritate.
Este evident faptul ca exista atat de multe modalitati de a aduna feedback-ul clientului, deoarece exista canale de comunicare.
De ani de zile, intelepciunea traditionala de vanzari si marketing ne-a spus ca, pentru a reusi, trebuie sa ai convorbirile potrivite, cu persoanele potrivite, la momentul potrivit.
Dar, in practica, in loc sa-i lasam pe oameni sa vorbeasca la momentul potrivit (de exemplu, atunci cand se afla pe site-urile sau in interiorul aplicatiilor noastre), i-am fortat sa completeze formularele.
Chat-ul live elimina aceasta experienta teribila a clientilor si o inlocuieste cu un mod de comunicare pe care miliarde de oameni l-au adoptat deja: mesagerie 1: 1. Prin crearea unui widget de chat live pe site-ul tau, permiti oamenilor sa stie ca esti deschis pentru afaceri si mereu gata sa comunici cu ei.