Informatii esentiale despre antivirusi

Informatii esentiale despre antivirusiSpyware este un program ce se instaleaza pe furis intr-un PC cu scopul de a intercepta sau de a lua partial controlul asupra operatiunilor userului cu calculatorul sau, fara acceptul sau cunostinta acestuia din urma.

Spre deosebire de un virus, spyware-ul nu se imprastie imediat in sistem. In general, un calculator infectat nu furnizeaza infectia si altor calcuatoare; problema ramane deci locala.

Spyware-ul interfereaza cu programele de retea, ceea ce in mod normal creaza dificultati in conectarea la internet. Spyware-ul impreuna cu alte amenintari asemenatoare au facut pe multi utilizatori de Windows sa se reorienteze catre alte platforme cum ar fi Linux sau Apple Macintosh, unde sunt mai putin astfel de pericole. In orice caz aceste platforme nu sunt raspunsul la siguranta, deci nu cadeti in capcana. Spyware-ul va accesa sistemul dvs. cu ajutorul scaparilor din securitate sau prin contopirea cu programe pe care le isntalati, ca Limewire.

Spyware-ul este ascuns in alte programe si poate fi usor instalat fara a stii, prin descarcarea de programe de pe internet sau de pe CD.
Este inspaimantator faptul ca aceste programe pot aduna date personale cum sunt adresele de mail si parollele lor, precu si numarul de identificare a cardului bancar.

Nu doar colectarea de informatii personale cade sub activitatea spyware-ului ci si activitati ce afecteaza interactiunea userului cu computerul sau, cum ar fi instalarea de programe aditionale, redirectionarea catre alte browserre, devierea castigurilor din publiciate catre terti.

Cei de la Windows au un site special dedicat updatarii automate a toturor sistemelor utilizatorilor cu cele mai recente programe de reparare, pentru o variata gama de produse Miccrosoft, incluzand Windows, Office (Word, Excel, Powerpoint, Access) si Internet Explorer.

Softurile anti-spyware pot fi utilizate ca atare pentru detectarea si indepartarea programelor spyware care deja s-au instalat in calculatorul vostru. Programul anti-virus pot detecta foarte multe programe ce pot provoca stricaciuni PC-ului, inainte ca acestea sa isi faca treaba, insa nu in totalitate. Aplicatiile anti-spyware trebuie sa fie capabile sa mute programe pe reboot cand acestea nu pot fi sterse in cadrul unui proces normal. Singure, programele anti-spyware nu au capacitatea de a proteja calculatorul suta la suta.

De exemplu, informatiile recente arata faptul ca programele pachet (WhenSave) sunt ignorate de catre popularul program anti-spyware AdAware (dar sunt indepartate de majoritatea softurilor de scanat) deoarece este parte a binecunoscutului (dar recent discreditat) Edonkey.

Pentru a solutiona aceasta problema, Coalitia Anti-spyware a lucrat in vederea realizarii unui consens in industria anti-spyware in ceea ce priveste recunoastrerea si acceptarea comportamentului acestor softuri. Un alt tip de spyware este Adware, similar virusilor, insa devine din ce in ce mai cunoscut datorita persoanelor ce profita de aceste amenintari.

Programele anti virus sunt extrem de importante prin aceea ca absolut tot ce are legatura cu internetul trebuie sa fie verificat imediat.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply