Cum se poate divorta in Romania?

0 Shares
0
0
0

Cum se poate divorta in Romania?In ultimul timp, in Romania a crescut considerabil rata divorturilor, asa ca in continuare vom discuta putin despre acest aspect, pentru a intelege de ce divorteaza oamenii in tara noastra, si cum pot acestia sa divorteze.

Multe cupluri s-au casatorit dupa relatii foarte scurte, fara a se cunoaste cu adevarat, fara a stii prea multe lucruri sotul despre sotie sau sotia despre sot, iar apoi au regretat alegerea facuta, si au decis ca este mai bine sa divorteze.

Exista situatii in care unul dintre soti este foarte gelos si face mereu scene de gelozie, iar de aici si pana la certuri foarte urate nu mai este decat un simplu pas. Cu siguranta si intr-o asemenea situatie nu mai este foarte mult timp pana se ajunge la divort.

In alte familii, sotul sau sotia are anumite vicii, exista apoi soti violenti, si multe alte exemple pentru care casniciile nu pot functiona in conditii normale. Cu sigurata si in astfel de situatii nu le ramane sotilor altceva de facut decat sa se separe, si sa isi vada fiecare de viata lui.

Ei bine, exista si situatii in care unul dintre soti este plecat din tara, in timp ce celalalt este acasa in Romania, si decid sa divorteze. Chiar si acest lucru este posibil in clipa de fata.

In cazul in care doi soti isi doresc sa divorteze, acestia pot alege doua cai foarte simple, astfel ca pot alege sa divorteze la starea civila. Ofiterul starii civile are puterea de a le desface casatoria, astfel ca exact asa cum i-a casatorit, ii si divorteaza.

Exista apoi soti care aleg sa divorteze si care pot trece pragul unui cabinet notarial pentru a divorta. Un notar poate desface o casatorie atunci cand cei doi soti nu au copii minori rezultati in urma casatoriei, sau si atunci cand acestia au copii minori rezultati in urma casatoriei, in anumite conditii speciale.

Ei bine, acestea sunt fara doar si poate cele mai simple modalitati prin care doi soti pot divorta in Romania in clipa de fata.

Exista insa si multe situatii in care exista copii minori la mijloc, rezultati in urma casatoriei, asa ca fiecare parinte isi doreste sa obtina custodia copilului sau a copiilor. In aceste conditii, parintii vor angaja un avocat custodie copil care sa ii reprezinte, si care sa le obtina custodia.

Atunci cand se stabileste custodia copiilor, se tine cont de mai multe aspecte importante, insa conteaza foarte mult si modul in care avocatul se pregateste si argumentele cu care incearca sa convinga instanta ca minorul are sanse pentru un trai mai bun alaturi de clientul sau.

Tot atunci cand vine vorba despre un divort pronuntat in instanta, vine vorba si despre partaj, iar aici este deasemenea necesar un avocat care sa reprezinte sotul si unul care sa reprezinte sotia, pentru ca fiecare dintre acestia isi doreste sa dobandeasca cat mai multe bunuri comune, obtinute in perioada in care au fost casatoriti.

Asadar, exista metode simple de divort (notar, sau ofiterul starii civile), sau metoda divortului in instanta, asa ca fiecare poate alege cum vrea sa divorteze. Cel mai indicat ar fi insa ca sotii sa analizeze bine situatia, pentru a nu regreta apoi ca au ales sa se separe, mai ales daca sunt si copii minori la mijloc.

0 Shares
You May Also Like