LG si Samsung isi prezinta noile device-uri la conferinta de la Barcelona

LG si Samsung isi prezinta noile device-uri la conferinta de la BarcelonaSamsung si LG si-au dezvaluit cele mai noi smartphone-uri la Mobile World Congress in Barcelona, pe 21 Februarie 2016, cautand sa aduca un plus industriei de telefoane mobile si sa revigoreze piata. Pentru huse LG originale, vizitati AccesoriiGsm.ro!

Producatorii de telefoane mobile vor da piept cu un nou an greu 2016, deoarece piata globala s-a aflat si se mai afla inca in scadere, lucru datorat fluctuatiilor valutare care pot afecta drastic pietele de tehnologie.

Intr-un efort sustinut de a-si recapata market-share-ul, cei de la Samsung au lansat 2 noi versiuni ale device-ului Galaxy S, aducandu-l si pe fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, intr-o aparitie surpriza de sustinere a tehnologiei realitatii virtuale, cerand sutelor de persoane prezente la eveniment sa vina pe scena, pentru inregistrarea momentului.

LG, care a pierdut bani din afacerea de mobile anul trecut, deoarece flagship-urile lor s-au luptat din greu cu concurenta, a introdus un design modular pe linia noua de smartphone-uri G5, ce va permite utilizatorului sa-si inlocuiasca sau sa-si upgradeze functiile (camera si sistemul audio) in mod independent.

Cei de la LG au lansat de asemenea si un headset de virtual reality (realitate virtuala) precum si diferite accesorii pentru acesta, inclusiv un drone controller, pentru a face pereche cu noul smartphone G5.

Analistii si investitorii au fost incantati pana acum de noile evolutii prezentate de LG si de facilitatile noi oferite de companie, fiind de parere ca aceste schimbari vor avea capacitatea sa revigoreze si sa creasca vanzarile.

In acelasi timp, analistii au fost rezervati in ceea ce-i priveste pe cei de la Samsung, declarand ca avansul acestora este unul incremental, fara inovatii reale. Refresh-urile (modele noi doar putin diferite fata de smartphone-ul original) pot constitui cheia pentru piata si producatorii de smartphone-uri in 2016, acesta fiind inca de pe acum un an greu pentru piata de mobile.

Cei de la TrendForce se asteapta la o scadere a pietei si in acest an, de la 10.3 puncte procentuale anul trecut, la doar 8.1%. Presiunile marginale ce vor afecta piata de baza sunt asteptate si ele, pe masura ce diversi alti producatori din China, vor incerca sa intre si pe alte piete, mai ales peste ocean, pentru a contracara in acest fel, cererea scazuta de pe piata interna.

Samsung a declarat cu ocazia aceleiasi conferinte, ca vor introduce in 2016, un serviciu de Mobile Pay asemanator cu cel implementat de Apple. Acesta se va numi Samsung Pay si va fi lansat prima data in China.

Compania a cazut din top 5 al producatorilor de smartphone la nivel global anul trecut, dar spera intr-o revenire de succes in 2016. Prin implementarea acestui serviciu, Samsung spera ca va usura semnificativ modalitatile de plata ale consumatorilor, lucru ce ii va ajuta sa depaseasca momentul critic al vanzarilor scazute, in care au intrat.

Suntem totusi la inceput de an, iar pietele inca nu s-au stabilizat, chiar daca va fi un an greu si acesta, inca nu exista motive reale de ingrijorare, in ceea ce priveste o cadere abrupta a pietei.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply