Masina de spalat de ultima generatie- moft sau utilitate?

Masina de spalat de ultima generatie- moft sau utilitate?Dat fiind afluxul mare de produse noi existente pe piata in ultima perioada, mi-am acordat putin timp cat sa intreb cativa utilizatori care este modelul de masina de spalat pe care acestia il folosesc si am ajuns la concluzia ca masinile moderne nu au tocmai utilizarea de care credeam ca se bucura, in vreme ce masinile de spalat conventionale inca sunt foarte folosite.

Majoritatea persoanelor intrebate mi-au spus ca utilizeaza o masina de spalat de capacitate redusa de incarcare (aproximativ 5 kg), cu afisaj normal, si ca vizitele in service masini de spalat au fost destul de dese pe intreaga perioada de viata a produsului.

Mi-am dat seama ca poate pretul este cel care convinge, si am inceput o munca de documentare, cat sa pot afla comparativ care este diferenta pecuniara dintre un model mai nou, cu afisaj de tip LCD si capacitate mare de incarcare, comparativ cu modelele uzuale existente pe piata.

Statistic vorbind, mai mult se plateste pentru interventiile in service masini de spalat pe parcursul duratei de utilizare a produsului, decat s-ar plati de la bun inceput pentru pretul corect aferent unei masini performante. Este doar o parere, insa consider ca pretul care se reflecta in calitate va prima intotdeauna in fata unuia scazut, dar care va necesita in permanenta o crestere, datorata imbunatatirilor aduse in mod constant caracteristicilor de produs.

Cand cumperi o masina de spalat trebuie luati in calcul toti factorii specificati in cadrul cartilor tehnice, modul de utilizare rationala si performantele produsului ca tot unitar. In ultima perioada tot mai multe masini de spalat vin imbunatatite cu functii speciale precum spalarea cu abur, spalarea la temperaturi reduse si cicluri speciale de spalare incadrate pe diverse tipuri de tesaturi, lucruri pe care la o masina de spalat uzuala nu le vom regasi. Aceasta doar va spala, in functie de capacitatea sa maxima si limitata dealtfel, fara sa ne ofere alt beneficiu decat cel al curatarii in sine.

Si legat de aceasta capacitate de incarcare se poate face o intreaga discutie, dat fiind faptul ca modelele cele mai noi de masini de spalat au caracteristici de incarcare ce pot ajunge pana la 10 kg/ ciclu de spalare, datorita capacitatii mari a cuvei si a performantelor de spalare mult imbunatatite.  Un alt aspect notabil consta in faptul ca acest produse noi utilizeaza in mod rational energia si apa, fiind incadrate in clase de eficacitate foarte mari. Nivelul de zgomot este deasemenea foarte redus, unele dintre modele avand in partea inferioara montat un panou izolator ce le transforma in obiecte prietenoase cu auzul nostru sau cu cel al vecinilor.

Sistemele de protectie anti-inundare, cele de protectie a copiilor si sistemul anti-pete, controlul automat al echilibrului, prin ajustarea incarcaturii, toate fac ca aceste produse sa devina necesare si utile, astfel incat grijile noastre sa se indrepte catre alte lucruri. Nu inseamna insa ca trebuie sa ne orientam catre o masina de spalat programabila de pe telefon, insa caracteristicile enumerate anterior chiar fac din aceste produse, adevarate necesitati ale vremurilor in care traim.

Alegerea masinii de spalat nu este un moft. Imbunatatirile aduse sunt menite sa ne faca viata mai usoara, sa reducem timpul acordat acestei indeletniciri sau sa il putem rationaliza cum putem noi mai bine. Asa este, poate o masina de spalat de ultima generatie poate costa mult, insa ganditi-va la faptul ca, odata cu trecerea timpului, caracteristicile ei economice si de performanta vor duce la amortizarea in timp a investitiei, iar “plimbarile” in service-uri vor fi substantial reduse.

O masina de spalat este un produs cu durata mare de viata si de aceea este foarte important sa o alegem astfel incat aceasta sa ne fie benefica in tot acest timp. Toate masinile de spalat se defecteaza la un anumit moment, iar marturie sta numarul mare de modele pe care le regasim in service-uri.

Aruncandu-ne o privire pe site-ul www.washservice.ro constatam ca exista piese de schimb pentru orice  masina de spalat si ca serviciile de diagnosticare si reparare sunt si acestea disponibile pentru orice model. Alegeti astfel in mod rational masina de spalat necesara si imbogatiti-va cunostintele inainte de achizitia propriu-zisa. Cei mai buni in domeniu, Washing.ro, va ofera prin intermediul platformei online toate informatiile de care aveti nevoie, astfel incat alegerea facuta sa fie una corecta si durabila.

Alte stiri actuale :

1. Află pericolul din maşina de spălat
2. 8 sfaturi ca să prelungeşti viaţa maşinii de spălat
3. Masini de spalat rufe si masini de spalat vase marca Bosch – promotie pana pe 15 noiembrie 2013
4. Hotpoint lanseaza prima masina de spalat vase cu tehnologia Zone Wash pentru curatare localizata
5. Bosch lanseaza campania Mainile tale nu sunt facute pentru spalat vase
6. Un barbat care a vrut sa-si spele rufele intr-un centrul special amenajat a scris un bilet amuzant, cand a aflat ca una din masini nu functioneaza.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply