Sfaturi si recomandari pentru tehnologii LED

Sfaturi si recomandari pentru tehnologii LEDIntr-o lume diversificata care este plina de oferte se pun automat unele intrebari.

Vrem sa stim care este diferenta dintre lampi, la ce ar trebui sa ne uitam atent, care sunt aspectele de baza pentru asemenea produse, care este temperatura de culoare pe care ar fi bine sa o alegem, de unde vom sti ce putere are lampa LED sau care este puterea recomandata pentru o lampa LED, care este cantitatea de lumina pe care o poate emite un proiector LED, care este diferenta dintre lampile care au componente de firma si cele care au componente de la firme necunoscute, si lista aceasta poate sa continue la nesfarsit.

In mod cert ati citit unele lucruri despre beneficiile si avantajele tehnologiei LED in ceea ce priveste consumul de energie si iluminatul traditional precum si comparatii intre aceste categorii de corpuri pentru iluminat si cum avantajele iluminarii cu LED sunt foarte bine cunoscute, trebuie sa mai stim si ca iluminatul LED variaza in functie de calitatea componentelor  folosite.

Cu toate acestea este indicat sa va atragem atentia si sa spunem  si ca alegerea va apartine si noi doar recomandam unele lucruri si va dam unele sfaturi.

Unul dintre cele mai edificatoare aspecte pentru corpurile de iluminat LED, cand vorbim despre calitate, e racira sau mai corect, radiatorul. O conceptie eronata este sa sustinem ca un LED nu se poate incalzi, tinand cont de faptul ca acesta produce o cantitate mai mare de lumina decat cea de caldura. Acel mic procent reprezentat de caldura poate sa afecteze durata de viata a procesorului.

Din nefericire un LED nu are capacitatea de a disipa caldura si atunci este nevoie de o sursa de racire pe unde se directioaneaza aceasta caldura departe de LED.

Daca radiatoarele nu sunt facute bine si nu isi ating scopul va veti intalni si cu situatia in care ledul respectiv se arde. Pentru producatorii de corpuri pentru iluminat vom gasi 2 optiuni de racire populare: racirea cu ajutorul unor elemente ceramice si racirea utilizand elemente din aluminiu. Ultimul tip de racire are si o eficienta mai mare.

In timp ce modul in care este disipata caldura are un rol foarte important un chip LED utilizat este si el foarte important. Daca chipurile sunt ieftine degaja mult mai multa caldura decat lumina si tocmai din acest motiv se ard mai repede si rezulta defectarea corpurilor pentru iluminat.

Cei mai multi producatori de electronice care utilizeaza LED aleg solutii ieftine pentru a putea pastra pretul mic pentru produsul final, dar se gasesc si astfel de electronice care au chip-uri cu branduri recunoscute.

Puteti sa cumparati o varietate de marci care vor functiona probabil pentru pe o perioada la fel cu cele care sunt produse de firme recunoscute dar in timp veti descoperi si ca durata de viata a acestor produse este mult mai mica.

O alta componenta importanta pentru tehnologia LED este zona de alimentare. LED-urile functioneaza doar la joasa tensiune si alimentatorul este un dispozitiv prin care se controleaza tensiunea si nu se permite depasirea unei limite impuse .

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply