Tot ce trebuie sa stii despre automatizarea portilor

Tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-automatizarea-portilorPortile automatizate, indiferent ca ne referim la portile industriale, pe care le vedem la locul de munca sau de portile de acasa, reprezinta un imens avantaj pentru viata noastra agitata de zi cu zi.

Beneficiile automatizarii sunt extreme de multe, ele fiind utilizate din ce mai in ce mai mult. Odata ce o locuinta este dotata cu porti automatizate, te poti bucura de un grad de securitate mai mare, dar si de un control mai bun asupra proprietatii. In plus, poti economisi si timp atunci cand deschizi portile.

Cu toate acestea, cand vine vorba de a alege o astfel de usa automatizata, lucrurile se schimba. Motivul pentru care ne indreptam de fiecare data catre un specialist in domeniu, este acela ca stim prea putine lucruri despre portile automatizate.

Cum functioneaza usile automatizate?

Majoritatea portilor automatizate functioneaza pe baza unui sistem destul de simplu. Acestea din urma sunt dotate cu un motor care, atunci cand este pornit, lucreaza pentru a deschide portile.

Motorul actioneaza, de fapt, ca un deschizator care actioneaza asupra portii propriu-zise. In functie de tipul de deschidere al portii, deschizatoarele sunt diferite. Cele mai multe dintre ele, insa, sunt dotate cu un receptor si cu un transmitator (telecomanda) – acestea fiind principalele elemente care fac poarta sa se inchida si sa se deschida, fara a fi nevoie de contact fizic cu ea. Trebuie sa indrepti telecomanda spre poarta, sa apesi butonul corespunzator, iar aceasta se va deschide la picioarele tale.

In privinta securitatii, automatizarile moderne se dovedesc a fi extrem de performante. Ele sunt dotate cu o tehnologie ce transmite o serie de coduri de fiecae data cand apesi butonul telecomenzii. Codurile se modifica dupa fiecare deschidere, devenind asadar imposibil pentru hoti sa gaseasca vreo modalitate prin care sa placaleasca acest sistem si sa deschidea poarta.

La randul lor, incuietorile pentru portile automatizate sunt de mai multe tipuri. In functie de preferinte, poti alege incuietori traditionale, incuietori magnetice, dar si un tip de incuietoare pe baza unui cod de securittate.

Poti alege oricare dintre aceste tipuri, in functie de necesitati si in functie de tipul de poarta de care ai nevoie: porti batante, culisante (pe Gunther-Tore Romania gasesti detalii despre automatizarea acestor tipuri de usi). De asemenea, daca iti doresti o maxima siguranta, pe langa automatizare, mai poti opta pentru o camera de luat vederi pe care o poti monta deasupra portii.

Trebuie sa mai stii ca orice poarta automata are un mecanism de Securitate cu senzori care decteaza orice miscare, transmitand o forta care i se opune acesteia. Astfel, usile automatizate devine extrem de greu de deschis, constituind oricand o buna alternativa pentru propria locuinta.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply